Hoe gaat het met Harold Gabeler?

  sport

Editie: Week 38, Jaargang 22 |

Op het kantoor van Harold Gabeler werden ontwerpen voor verschillende sportaccomodaties in Delft en omstreken gemaakt. (foto: Koos Bommelé)

Harold Gabeler (64) verhuisde begin jaren ’70 van Drachten naar Delft, waar hij voor BEC, DVC en Wippolder voetbalde.

- Hoe kwam je als buitenstaander bij BEC terecht?
“Ik kwam naar Delft om te studeren en wilde wel weer wat gaan sporten. Ik sprak op de TU regelmatig met Theo Lalleman, die bij ons op de faculteit werkte. Hij was een echte BEC’er en stelde voor dat ik naar BEC zou komen. Het was er leuk en de groep was zo talentvol, dat ik er in het tweede terechtkwam.”

- Ging je daarom anderhalf jaar later naar DVC?
“Nee, dat was absoluut niet de reden. Ik kende mijn beperkingen. Ik kreeg meer kennissen in Delft en daardoor heb ik anderhalf jaar later inderdaad de stap naar DVC gemaakt. Dat was een echte gezelligheidsvereniging waar hele families rondliepen. De families Niesten,  Zwennes, Horsten, Van Vliet, noem maar op...”

- Wat is je het meest bijgebleven van die tijd als voetballer?
“Ik weet nog goed dat Piet de Vries onze trainer was bij BEC en dat hij altijd nogal gek was op duurlopen. Dat gold natuurlijk niet voor ons allemaal. Dan moesten we naar Pijnacker lopen. Een aantal van ons liftte onderweg, maar dan moest je er natuurlijk wel voor zorgen dat je niet te vroeg aankwam. Verder speelde ik voor DVC zondag en wij trainden op vrijdag. Dan gingen we na de training altijd met zijn allen naar 't Kruikje om wat te drinken. Ik heb mooie herinneringen aan die tijd.”

- Toch stapte je over naar Wippolder...
“Ik was toen ik zelf nog speelde al bezig met coachen. Dat begon met een elftal voor een bedrijventoernooi, maar later gebeurde dat ook in de zaal. Ik was coach van het zaalteam van Wippolder, waarmee we van de vierde naar de hoofdklasse zijn gepromoveerd. Het leuke is dat heel veel gasten die bij de verschillende verenigingen speelden voor dat team zijn uitgekomen. Uiteindelijk had ik het ook zo naar mijn zin, dat ik voorzitter ben geworden van Wippolder.”

- En daar heb je ook iets achtergelaten?
“Inderdaad. Ik ben de architect van het complex zoals dat er nu is. Dat geldt trouwens ook voor DHC, Schipluiden en Laakkwartier. Verder heb ik bij SEP, DVC en Delft ook wat uitbreidingen aan de complexen mogen doen.”

- Heb je ooit gevreesd voor het voortbestaan van Wippolder?
“Het is weleens penibel geweest, ja. Toen wij weg moesten van de Schoemakerstraat, wilde de gemeente ons richting Tanthof duwen. Daar hebben we ons als bestuur tegen verzet. Uiteindelijk bood de Pauwmolen uitkomst en nu er aanwas vanuit Emerald is, is de vereniging groeiende, zeker met het kunstgrasveld. Het is plezierig om er nu te komen kijken, zeker ook omdat ik er kan genieten en geen problemen meer hoef op te lossen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1