Hoe gaat het met Floor Vijfhuizen?

sport

Editie: Week 10, Jaargang 22 |

Floor Vijfhuizen was na één van de eerste trainingen onder Dick Advocaat al meteen onder de indruk van de huidige AZ-trainer. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Floor Vijfhuizen (54) was halverwege de jaren ’80 een gevreesd topschutter in de regio. Hij scoorde aan de lopende band voor DSVP.

- Hoe kijk je terug op de tijd in het eerste elftal van DSVP?
"Dat was een prachtige tijd. Onder Dick Advocaat werden we drie keer op rij kampioen en in die tijd waren we 67 wedstrijden op rij ongeslagen. Dat is nog steeds een record. Dat je daarvan deel uitgemaakt hebt, is natuurlijk best bijzonder."

- Wat was de rol van Dick Advocaat in dat succes?
"Die rol was groot. Hij was als coach en motivator een kei: je ging voor hem door het vuur. Daarnaast klopte het hoe hij het neerzette. Verder was hij heel verlegen: hij durfde bij wijze van spreken niet in zijn eentje de kantine in te lopen. Toch hadden we als spelers veel respect voor hem."

- Hoe kwam dat dan?
"Tijdens een van de eerste trainingen deden we een afwerkoefening op de goal, waarbij we op de kruising moesten mikken. Dat werd een drama en na een tijdje stopten we er mee. Toen vroeg hij om een bal en deed hij het even voor. We zeiden natuurlijk allemaal dat dat toeval was, maar met de volgende bal deed hij precies hetzelfde. Toen had hij ons voor zich gewonnen.”

- Wat was hij voor een trainer?
"Een motivator die alles tot in de puntjes liet regelen. En hij had trucs, zo zei hij soms tegen onze keeper en aanvoerder Martin van Domburg 'In de kleedkamer scheld ik je verrot en jij zegt helemaal niks.' Als dat gebeurde, stond de rest van het elftal wel op scherp voor de tweede helft. Tegen mij zei hij ook weleens 'Luister Floor, als jij goed speelt, zit het met de rest ook wel goed.' Achteraf bleek hij dat tegen meer spelers te zeggen."

- Waar heb je in die tijd erg om moeten lachen?
"Onze verzorger Guus Jense was vaak wel van de kleedkamerhumor. Dan ging hij kopoefeningen met pingpongballetjes doen en na een aantal balletjes kwam een ei. Of hij beloofde iemand vijftig gulden als hij drie eieren op diens hoofd kapot zou tikken. Hij stopte natuurlijk bij het tweede ei. Verder zaten we na de wedstrijden vaak nog uren in de kleedkamer; dat ze van het bestuur kwamen vragen of we de kantine nog in zouden komen."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Ik ben een tijdje trainer geweest bij het tweede van DSVP en was vorig seizoen assistent van Peter Klomp. Inmiddels ben ik lid van de commissie Technische Zaken, dus ik kom nog vaak op de club."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12