Afbeelding

Hoe gaat het met Eric van Dijk

sport

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

Eric van Dijk (65) waaide op 26-jarige leeftijd aan bij SV Den Hoorn, speelde er tien jaar in het vlaggenschip, had als voorzitter een grote rol bij de totstandkoming van de accommodatie en is inmiddels erevoorzitter.

- Hoe ben je bij SV Den Hoorn terechtgekomen?
“Ik voetbalde in Rotterdam bij Sparta en Schiebroek. Toen ik via Zoetermeer naar Wateringen verhuisde, ben ik naar Den Hoorn gekomen, omdat daar mijn zwager speelde. Mijn eerste seizoen was ook het eerste seizoen van trainer Anton van Bommel. In 1980 en in 1985 werden we kampioen, zodat we van de vierde naar de tweede klasse promoveerden.”

- Wat voor voetballer was je?
“Van oorsprong was ik een verdediger, maar in mijn eerste seizoen werd ik door Van Bommel in de spits neergezet. Het volgende seizoen zakte ik terug naar de verdediging. Als ausputzer was ik een type-Beckenbauer. We hadden in die tijd met onder anderen Bertus Holierhoek, Simon de Kok, Martin Vermeulen, Hans van Beek, Paul Wolve en Hans de Vreede een leuk elftal. De sfeer was goed en binnen de lijnen stroopten we de mouwen op en vraten we het gras op. De derde helft liep meestal uit.”

- Heb je in die tijd gelachen?
“Het was zeker een mooie tijd. Op vrijdagavond stond ‘kleine Piet’ achter de bar en dan kwamen om elf uur de dobbelstenen te voorschijn en volgden de rondjes bier in rap tempo. Dan kon het zomaar drie uur worden. Ik weet nog dat ploeggenoten stoeptegels achterin de Fiat 127 van trainer Cor van Gaalen hadden gelegd. Die achterkant lag heel laag en hij dacht dat zijn auto slingerde omdat hij een borreltje op had. Totdat hij de volgende morgen zijn kofferbak opendeed...”

- En toen werd je voorzitter?
“Inderdaad. Nic van Marrewijk wilde ermee stoppen en had mij al een aantal keer gepeild. Toen ik in 1996 stopte als voorzitter van het federatiebestuur van omnisportvereniging Quintus, ben ik hier voorzitter geworden. Al snel kwam de Gemeente met het idee om op de plek van het sportpark huizen te bouwen en voor een nieuwe locatie te zorgen. Aanvankelijk vonden we dat geen goed idee, maar we hebben er een prachtig complex aan overgehouden.”

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Ik ben denk ik het oudste nog spelende lid van de vereniging, in het zevende. Ik heb zelfs nog tegen mijn zoons gespeeld. Verder heb ik als erevoorzitter een representatieve functie en kijk ik als trouwe supporter nog vaak bij het eerste.”

- Waar ben je het meest trots op in zevenendertig jaar bij SV Den Hoorn?
“Op de twee kampioenschappen als speler en aanvoerder en op het prachtige complex dat we uiteindelijk tot stand hebben gebracht.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12