Afbeelding

Klaas Arkesteijn tweede, Noah Legerstee mist NK-podium net

sport

Editie: Week 6, Jaargang 22 |

DELFT - De Delftse zwemtalenten Klaas Arkesteijn en Noah Legerstee hebben hoge ogen gegooid op het Nederlands kampioenschap korte baan voor junioren. Arkesteijn werd op de 50 meter vrije slag zelfs tweede.

Klaas Arkesteijn gaf in de Delft op Zondag van 19 januari al aan dat hij voor de top-5 ging op de 50- en 100 meter vrije slag. Op de eerste dag van het kampioenschap overtrof hij die gedachte echter meteen. “Ik zwom 24’51 op de 50 meter vrije slag en dat was 0,7 seconde sneller dan mijn persoonlijke record”, blikt hij terug. “Dat was dus genoeg voor een tweede plaats en dat was een mooie verrassing. Ik heb de laatste maanden harder getraind dan ik normaal gesproken doe en dan is het natuurlijk mooi als je daarvoor beloond wordt.” Ook de rest van het kampioenschap bleef hij het goed doen. Hij werd vijfde op de 100 meter vrije slag, zesde op de 200 meter vrije slag en tiende op de 200 meter wisselslag.

Noah Legerstee miste op de 200 meter rugslag het podium maar net. Hij kwam uiteindelijk 0,1 seconde tekort. “Daarover ben ik heel teleurgesteld”, geeft hij toe. Het 13- jarige talent mocht op het NK meedoen aan tien onderdelen, maar koos er zeven uit. “Naast mijn vierde plek op de 200 meter rugslag werd ik nog een paar keer vijfde. Heel jammer allemaal, want ik had gehoopt op een medaille. Ik heb het laten liggen bij mijn keerpunten. Ook mijn start moet scherper. Ik krijg komende zomer tijdens het NK lange baan de kans om dat recht te zetten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12