Afbeelding

De nieuwe trainers van de Delftse en Hoornse zondagamateurs staan te trappelen om bij hun nieuwe club te beginnen

sport

Editie: Week 3, Jaargang 21 |

Ronald Hes is nu nog trainer van het tweede elftal van Vitesse Delft, maar volgend jaar is hij hoofdtrainer bij d.v.v. Delft

DELFT – Voor veel clubs is de winterstop de periode waarin clubs en trainers bedenken of zij met elkaar verder gaan. De afgelopen weken werd in deze rubriek duidelijk dat dit in een aantal gevallen niet zo was.

Een aantal van die clubs hebben al een opvolger voor de zittende trainer gevonden. Zo volgt Pim van der Hoorn Harry Biemans op als trainer bij Den Hoorn, maakt Pierre van Zinnen bij D.v.v. Delft plaats voor Ronald Hes en staat niet Joop Hoornweg maar Peter Pothof het komend jaar voor de groep bij SEP. SV Den Hoorn

De opvallendste van de drie namen is misschien wel die van Pim van der Hoorn, die op dit moment nog trainer is bij zaterdagderdeklasser MVV’27. Van der Hoorn zegt ‘heel erg blij’ te zijn met zijn nieuwe club. “Want SV Den Hoorn is niet alleen een heel mooie club, het is er intern ook allemaal heel goed georganiseerd, zowel in de jeugd als bij de senioren. Daarnaast heeft de club de ambitie om zowel op sportief vlak als in de organisatie stapjes omhoog te zetten en die ambitie heb ik zelf ook. Ik ben ook niet een trainer voor alleen het eerste elftal, maar kijk ook graag naar de rest van de vereniging.” Dat Van der Hoorn inderdaad ambitie heeft blijkt wel uit het feit dat hij onlangs zijn TC1 haalde. Hiervoor liep hij stage bij DHC en hij is dus minder onbekend in de Delftse regio dan velen denken. “Die stage was heel leuk, want ik heb een kijkje in de keuken mogen nemen bij een Hoofdklasser. Rob de Lange heeft me overal heel intensief bij betrokken en ik heb dan ook heel veel geleerd. Critici vinden dat uit de stap van Van der Hoorn naar Den Hoorn weinig ambitie spreekt, omdat hij met zijn nieuwe diploma hoger zou kunnen werken. “Maar ik ben pas 35 en heb nog tijd genoeg om het hogerop te zoeken. Voorlopig wil ik ervaring opdoen en stappen in mijn ontwikkelingen zetten en ik denk dat dit bij SV Den Hoorn heel goed kan. Ik hoop dat ze promoveren en we in de Tweede Klasse beginnen; lukt dat niet, dan is promotie het komende seizoen een mooie uitdaging voor me.”

Bij d.v.v. Delft heeft Ronald Hes het komend seizoen de touwtjes in handen. Voor Hes, geen onbekende in het Delftse voetbalwereldje, is het de eerste keer dat hij aan een seizoen begint als eindverantwoordelijke voor het eerste elftal. “En dat is een goede stap in mijn ontwikkeling”, vindt de 48-jarige Hes. “Toen bekend werd dat de club op zoek was naar een nieuwe trainer heb ik zelf gesolliciteerd, want ik vind Delft een heel leuke klus. Het feit dat ik voor het eerst de eindverantwoordelijkheid krijg wil niet zeggen dat ik de dingen anders doe dan de afgelopen vier jaar bij het tweede elftal van Vitesse Delft.” De club Delft kent voor Hes weinig geheimen. “Mijn kinderen hebben hier allemaal in de jeugd gespeeld en één van mijn zoons speelt er nog steeds. Ik ken de jeugd dus en ik ken ook een heel aantal jongens uit de A-selectie. Ik kijk er erg naar uit om bij Delft aan de slag te gaan.”

Of dat in de Eerste of in de Tweede Klasse gebeurt, hangt af van hoe Pierre van Zinnen zijn elftal aan het eind van het seizoen aflevert aan Hes. “Als ze promoveren zijn de verwachtingen anders dan wanneer ze in de Tweede Klasse blijven, dat lijkt me logisch”, zegt Hes. “Ik vind dat Pierre het hartstikke goed doet bij Delft en verwacht komend seizoen ook geen heel grote veranderingen. We zitten allebei sociaal in elkaar, zijn zelf voetballer geweest en trainen veel met de bal. Ik kijk ernaar uit om het van Pierre over te nemen.”

Peter Pothof staat volgend seizoen voor de groep bij SEP en heeft daar, weinig verrassend, ontzettend veel zin in. “Want SEP is echt een groeivereniging met meer dan zeshonderd leden. Ik hoop de potentie die er in de club zit er proberen uit te halen.”

Pothof is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofd jeugdopleiding bij SV Den Hoorn. “Dat was een heel mooie uitdaging, maar het leek me ook heel fijn om weer voor de groep te staan. Toen duidelijk werd dat Joop Hoornweg en SEP niet met elkaar verder gingen heb ik er een belletje aan gewaagd, omdat ik erg enthousiast over de club was.”

Het enthousiasme van Pothof kwam voort uit het feit dat hij voordat hij bij Den Hoorn aantrad als trainer van Wippolder bij SEP in de poule zat. “En toen merkte je al dat er iets stond te gebeuren. Joop zat er toen al en hij heeft het er fantastisch gedaan, een ontzettend goede lijn neergezet. SEP is weer een ploeg met potentie, dat blijkt wel uit het feit dat ze vorig jaar bijna handhaafden in de Derde Klasse en momenteel bovenin meedoen in de Vierde Klasse. Ik heb er zin in om op Joops goede werk voort te borduren.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12