Afbeelding

Veel deelnemers, prijzen en leuke tenniswedstrijden tijdens Rozema Open

sport

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

Vele jeugdige tennissers strijden tijdens Rozema Open ook dit jaar weer om vele prijzen.

DELFT – Op de acht indoor-tennisbanen van Tennisvereniging De Delftse Hout vindt van zondag 20 tot en met zaterdag 26 oktober het Rozema Open plaats. De 15-jarige Lorenzo Langeveld, die dit tennistoernooi helpt organiseren, heeft er zin in.

Lorenzo is lid van De Delftse Hout. Voor zijn maatschappelijke stage helpt hij nu mee met de organisatie. Dat is een flinke klus, want het Rozema Open is bepaald geen kinderachtig toernooi. Vorig jaar deden 178 deelnemers mee en werden in een week tijd 294 wedstrijden gespeeld. “Dit jaar verwachten we tussen 150 en 200 deelnemers”, weet Lorenzo. Het niveau van die tennissers is heel behoorlijk, weet hij. “Eén deelnemer is in zijn leeftijdscategorie, die tot 14 jaar, zelfs de nummer 3 van Nederland.” Volgens de 15-jarige tennisser uit Delfgauw is het Rozema Open het grootste herfsttoernooi van Nederland. “Er wordt niet alleen toptennis gespeeld door de deelnemende kinderen, maar ook de sfeer op en rond het park is erg goed. Dit jaar zit het toernooi ook weer zo goed als vol. Tennissend Nederland onder de 17 jaar kan zich weer een week uitleven op de binnenbanen van onze mooie accommodatie.”
Het is niet zo dat Lorenzo, nu hij in de organisatie zit, vreest dat er straks van alles misgaat. “Het toernooi wordt al voor de 22ste keer georganiseerd. Er kan weinig fout gaan en de computer rekent alles uit.” Het toernooi is volgens hem voor iedereen wel een bezoekje waard. “Het is sowieso leuk om wedstrijden te kijken. En anders is er altijd wel een loterij of ander vermaak.” Zondag 20 oktober zullen de eerste talenten het spits afbijten en zaterdag 27 oktober zullen de overgebleven tennissers alles op alles zetten om de felbegeerde 'Rozema Open beker’ omhoog te houden. Zie voor meer informatie de website www.dedelftsehout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12