Afbeelding

Delfia speelt ook volgend seizoen in de Vierde Klasse en dat is volgens Patrick Key een gemiste kans

sport

Editie: Week 24, Jaargang 20 |

Patrick Key is een sierlijke voetballer en zal volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid nog bij Delfia spelen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Delfia verloor afgelopen zondag de allesbeslissende wedstrijd in de nacompetitie met 0-1 van Mozaïek uit Vlaardingen. Daarom spelen de tricolores volgend jaar onder de nieuwe trainer Sylvio Mansveld opnieuw in de Vierde Klasse.

Patrick Key, aanvallende middenvelder bij Delfia, begrijpt nog steeds niet hoe zijn elftal het zover heeft kunnen laten komen dat ze überhaupt in de nacompetitie terechtkwamen. “Want eigenlijk hadden we gewoon kampioen moeten worden en zo promotie af moeten dwingen. Ook ploegen bij ons uit de poule en Remo, onze tegenstander in de eerste wedstrijd van de nacompetitie waren het daarover eens. Dat dit niet gelukt is, is te wijten aan fouten van zowel spelers als trainers. Daarom moeten we allemaal maar eens goed in de spiegel kijken, ook ikzelf.”

‘IK HEB NOG NIET DE BEHOEFTE OM GELD TE VERDIENEN MET VOETBALLEN’

Dat kunnen de spelers doen, maar volgens Key zal er aan het einde van dit seizoen een ware exodus plaatsvinden bij Delfia. “Een heel aantal van mijn ploeggenoten zal het volgend seizoen ergens anders spelen. Zelf ben ik er voor negentig procent zeker van dat ik nog een seizoen blijf. Ik heb op dit moment aanbiedingen op zak van vier andere clubs en bij drie daarvan kan ik geld gaan verdienen met voetballen. Daar heb ik op dit moment geen behoefte aan. Voorlopig wil ik nog een jaartje voor mijn plezier voetballen en dat doe ik het liefst bij Delfia.”

Key speelt sinds dit seizoen weer bij Delfia. Zijn jeugdopleiding doorliep hij bij DHC, waarna hij twee seizoenen niet voetbalde. Daarna meldde hij zich aan bij Delfia en besloot hij het na een leegloop bij Delfia een jaar bij DHL te proberen. Vooral in de tweede seizoenshelft was hij een vaste kracht, maar na een jaar ging hij toch terug naar Delfia. “Delfia is gewoon de gezelligste club. Het is klein en iedereen kent elkaar. Daarom blijf ik het liefst hier nog een jaartje voetballen en daarna kan ik altijd nog hogerop”, vertelt de 22-jarige timmerman.

Dat hij blijft is naar eigen zeggen ‘voor negentig procent zeker’. Een definitieve keuze heeft hij echter nog steeds niet gemaakt. “Wippolder is de andere optie. Dat is de andere club die me graag wil hebben en niet betaalt. Mijn uiteindelijke keuze zal afhangen van wie er volgend seizoen nog bij Delfia speelt en wie niet. Ik heb al met Sylvio Mansveld gesproken en hij zou in ieder geval niemand meenemen. Verder begreep ik dat een heel aantal van mijn ploeggenoten zullen vertrekken, dus het is maar de vraag wat voor een elftal er nog staat volgend seizoen.”

‘IK BEN OP ELKE TRAINING AANWEZIG. DAT VALT HELAAS NIET VAN IEDEREEN TE ZEGGEN’

Als het allemaal meezit, kan Delfia dan in ieder geval nog beschikken over Patrick Key, wiens broer Jordi van Delfia naar DHL verkast. De aanvallende middenvelder moet het naar eigen zeggen vooral hebben van zijn tweebenigheid, zijn overzicht en zijn steekpass. Verder is met zijn inzet weinig mis. “Dat kan je aan iedereen vragen, ik ben op elke training aanwezig. Dat valt helaas niet van iedereen te zeggen en ik denk dat daarin ook wel een reden te vinden is, waarom we dit seizoen geen kampioen zijn geworden.”

Dat Key kan voetballen weet hij, want anders had hij de clubs op dit moment niet voor het uitkiezen. Daarom baalt hij zo van zijn spel van het afgelopen weekend. “Ik heb tegen Mozaïek echt de slechtste wedstrijd uit heel mijn leven gevoetbald. Het leek helemaal nergens op.”

Het seizoen van Delfia brandde dus als een nachtkaars uit. “En dat is zeer teleurstellend”, vindt Key. “Want als we dat gerommel rondom de trainers niet gehad hadden en niet altijd alles zo mooi mogelijk wilden doen, hadden we gewoon kampioen geworden. Daar ben ik van overtuigd.” Hij neemt naar alle waarschijnlijkheid nog een jaar de tijd om deze woorden samen met zijn medespelers van het volgend seizoen te bewaarheiden. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12