Afbeelding

Darby Macaraeg verwacht dat de derby tegen Full Speed leuk, spannend en emotioneel wordt

sport

Editie: Week 19, Jaargang 21 |

Darby Macaraeg zijn sterke punten zijn z’n snelheid en het maken van een actie langs de zijlijn. Ook het geven van een voorzet wil ‘m nog wel eens lukken, vertelt hij wat bescheiden. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Concordia kan dit weekend kampioen worden. Dan moet nog wel ‘even’ bij en van Full Speed worden gewonnen en moet concurrent Woerden punten morsen. Concordia’s buitenspeler Darby Macaraeg verwacht dat dit niet makkelijk gaat worden.

Afgelopen zondag won Concordia met 4-2 van Verburch. Concordia begon sterk, vindt Darby Macaraeg. De Delftse derdeklasser zette de nodige druk op de defensie van Verburch en dat leidde al snel tot de 1-0. “Daarna kregen we een, in mijn ogen onterechte, penalty tegen”, vertelt de 21-jarige buitenspeler. “En zoals het dit seizoen wel vaker gaat als het even minder gaat lopen we vervolgens achter de tegenstander aan.” Gelukkig voor Concordia kreeg een verdediger van Verburch, na het neerhalen van Macaraeg, z’n tweede gele kaart. Kort na rust maakte Concordia de 2-1 en de 3-1. “Vervolgens leek het wel alsof we uit onze positie gingen lopen. We staan toch 3-1 voor dus dan kunnen we wel rustig aan doen, leken we te denken. Maar met het systeem van onze trainer John de Letter, met achterin drie verdedigers, kan je niet even rustig aan doen.” Zodoende scoorde ook Verburch nog een treffer. “Toen we nog de 4-2 maakte was dat een opluchting.”

‘TOEN WE BOVENAAN STONDEN MET VIJF PUNTEN VOORSPRONG ONTSTOND EEN SOORT KAMPIOENSDRUK’


Darby Macaraegh heeft, zegt hij, een wat mindere periode achter de rug. Begin dit jaar kampte hij met blessureleed, maar daarna pikte hij z’n doelpuntjes mee. “Na die langere periode van vorst heb ik doelpuntenreeks niet meer op kunnen pakken. De laatste vier, vijf wedstrijden speelde ik ook niet zo sterk. Het was wel lekker om zondag weer eens een goede wedstrijd te spelen.” Hij was dit seizoen overigens niet de enige Concordiaan bij wie het op wedstrijddagen even wat minder voortvarend ging. “Toen we op een gegeven moment bovenaan stonden met vijf punten voorsprong, ontstond een soort kampioensdruk. We hebben een nog jonge ploeg. Toen we opeens kampioenskandidaat waren ging het minder goed.”
Momenteel staat Concordia wederom bovenaan, met een gelijk aantal punten als Woerden. Die koppositie hebben de zwarthemden deels aan Full Speed te danken. Die Delftse ploeg speelde vorig weekend knap gelijk bij Woerden. “De avond ervoor zag ik de voorzitter van Full Speed nog op m’n werk, een wijnbar op de Beestenmarkt. Toen zat ik nog te dollen met ‘m, en zei ik tegen ‘m dat ze de volgende dag wèl moesten winnen.” Dat deed Full Speed niet, maar de 3-3 komt Concordia bijzonder goed uit. “Ik ben ze daar zeker dankbaar voor, ja. We hebben het in principe weer in eigen hand.”
In principe, want ondanks het betere doelsaldo van Concordia wordt de strijd zondag mogelijk nog niet beslist. Als beide ploegen winnen volgt volgens Macaraeg een beslissingswedstrijd. “Een kampioenschap zou een mooie afsluiter van het seizoen zijn”, vindt hij. Vorig jaar ontsnapte het vlaggenschip van Concordia – in dezelfde afdeling - maar ternauwernood aan degradatie. “We hebben sowieso grote stappen gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Nu we een kans op de titel hebben is het natuurlijk leuk om die te pakken. Dat leeft wel bij ons.” Mocht het niet lukken dan heeft Concordia altijd nog recht op deelname aan de play-offs.

Dit weekend speelt Concordia uit bij Full Speed om de titel. Darby Macaraeg denk dat het lastig wordt om daar te winnen. “Al hebben we het dit jaar goed gedaan in de derby’s. Full Speed kan echter ook nog voor een periode gaan. Die gaan het zeker niet weggeven. Ik verwacht dat het een leuke pot wordt. Thuis wonnen we in de laatste minuut met 3-2. Ik denk dat het weer een emotionele en spannende wedstrijd wordt, met veel strijd.” Mocht het misgaan met de titel en mochten ook de plays-offs vervolgens niet tot promotie leiden, dan zal Darby Macaraeg best even teleurgesteld zijn. “Maar achteraf is het dan alsnog een geslaagd jaar geweest. Ik zou vooraf hebben getekend door een plek bij de eerste drie op de ranglijst.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12