Afbeelding

Het seizoen 2012/2013 zou zomaar het seizoen van Maarten Boek kunnen worden

sport

Editie: Week 37, Jaargang 20 |

Maarten Boek heeft een goed gevoel en denkt dat dit seizoen op persoonlijk gebied nog weleens zijn beste kan worden. Hij is zijn tegenstander van Rijnvogels te vlug af. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Vitesse Delft speelde vorige week zaterdag haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Rijnvogels. De verwachte hoogvliegers uit Katwijk werden verdienstelijk op 2-2 gehouden.

Aanvoerder Maarten Boek van Vitesse Delft keek al een tijdje uit naar de seizoensopening voor de competitie. “Het is leuk om te beginnen, want hier doe je het toch allemaal voor. In de voorbereiding ging het niet altijd even goed, maar het is fijn om te zien dat we er zaterdag allemaal stonden.”

‘WE HEBBEN DIE EERSTE PERIODE VOORAL GEBRUIKT OM ELKAAR TE LEREN KENNEN’

De voorbereiding van Vitesse Delft stond dit seizoen voornamelijk in het teken van wennen. Wennen aan de nieuwe trainer, wennen aan het blik nieuwe spelers dat werd opengetrokken en vooral ook wennen aan elkaar. “We hebben die eerste periode vooral gebruikt om elkaar te leren kennen. Ik moet zeggen dat we een heel leuke groep met goede gasten hebben. We weten allemaal wat we aan elkaar hebben. We hebben afgelopen zaterdag denk ik wel de beste wedstrijd van de afgelopen periode gespeeld. We zijn gewoon met z’n allen aan de slag gegaan om iets moois neer te zetten en daar hebben we zaterdag een eerste stap in gezet. Daar moeten we de rest van het seizoen op voortbouwen.”

De behendige en snelle aanvallers van Vitesse Delft zijn volgens de 25-jarige middenvelder misschien wel het belangrijkste wapen van het jonge elftal. “Daarbij hebben we met Daniël da Cruz, Marciano Weidum en Kevin van der Geest een aantal spelers die al de nodige Hoofdklassewedstrijden op hun naam hebben staan. Verder lopen er hier redelijk wat jonge jongens.”

Een heel aantal van die jonge jongens zijn onlangs aan komen waaien van andere clubs. Voor Boek zelf is dat niet het geval. Hij speelt al heel wat jaren in het rode shirt en de zwarte broek. Een rol als cultuurbewaker ziet de aanvoerder niet zitten. “En dat is niet nodig ook, want als je bij Vitesse speelt, weet je dat er regelmatig wisselingen zijn binnen de selectie. Hoe meer echte Vitessespelers er in de selectie zitten, hoe beter. Maar we hebben nu ook een leuke groep jongens en de sfeer is goed, dus ik voel me echt op mijn gemak bij de club.”

Zaterdag leidde de goede sfeer bij Vitesse Delft tot een 2-2 gelijkspel tegen titelkandidaat Rijnvogels. “Op basis van de eerste helft hadden we die wedstrijd moeten winnen. Voor de pauze hadden we al twee keer kunnen scoren, maar we gingen met 0-0 rusten. Als je dan na de thee twee keer op een achterstand komt te staan, maar deze gelijktrekt, ben je goed bezig. Op basis van de tweede helft was de einduitslag wel terecht.”

‘IK MERK - DOORDAT IK AL WAT JAREN OP DIT NIVEAU MEEDRAAI - DAT IK STEEDS MEER INZICHT KRIJG’

Boek zelf speelt zijn wedstrijden op het middenveld. “Daarbij verover ik vooral ballen en behoud ik het overzicht. Verder zorg ik met passjes voor de voortzetting. Ik merk - doordat ik al wat jaren op dit niveau meedraai - dat ik steeds meer inzicht krijg en dat het voetballen me daardoor makkelijker afgaat.” Verder is Boek niet vaak geblesseerd. “Ik moet het afkloppen, maar ik denk dat het vooral door mijn werk als Sportmanager in een sportschool in Rijswijk komt. Ik ben voldoende in beweging en denk dat ik wel weet wat goed is voor mijn lichaam.”

Boek heeft alle vertrouwen in het huidige seizoen. “Ik denk dat het op persoonlijk gebied een goed seizoen kan worden.”

Over een eindklassering maakt de middenvelder zich nog niet druk. “Voorlopig heb ik alleen Rijnvogels aan het werk gezien. Ik weet nog weinig van de andere ploegen. Daarom durf ik me op dit moment nog niet aan een voorspelling te wagen.”

Een zekerheid voor dit seizoen is in elk geval wel dat hij Robin Knoester, zijn oude trainer twee keer tegen zal komen als trainer van FC ’s-Gravenzande. “Ik heb nog steeds een goede band met hem. In de jeugd is hij mijn trainer geweest en we hebben daar heel wat successen behaald. Ook vorig seizoen bij het eerste beviel de samenwerking goed. Het is jammer dat hij weg is, maar met Manuel Vissers hebben we er een goede trainer voor teruggekregen.” Met het aanstellen van de nieuwe trainer heeft Vitesse Delft volgens Boek namelijk een goede zet gedaan. “Het is duidelijk dat achter al zijn oefeningen een bedoeling zit. Daarnaast houdt hij veel rekening met de arbeids-rustverhouding op de trainingen. We zijn dus echt met z’n allen ergens naar toe aan het werken.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12