Afbeelding

Het kampioenschap voor SEP zou een mooi afscheidscadeau voor de trainer zijn, vindt Remco van der Weijde

sport

Editie: Week 52, Jaargang 20 |

DELFT - Het gaat SEP dit jaar voor de wind. Het afgelopen seizoen degradeerden de Tanthofbewoners op onfortuinlijke wijze naar de Vierde Klasse, maar inmiddels lijken de mannen van Joop Hoornweg weer op kampioenskoers.

Rechtsback Remco van der Weijde is sinds het aantreden van Joop Hoornweg als hoofdtrainer en Leo Boer als assistent een vaste waarde in de basiself. “En dat is wel fijn, want het boterde niet echt tussen Joops voorganger en mij. Daardoor speelde ik een tijd niet in het eerste.”

‘HIJ HEEFT BIJ WILLEM II EN TOP OSS GESPEELD EN WE LEREN ALLEMAAL VAN HEM’

De goede prestaties dit jaar zijn volgens Van der Weijde te danken aan specifieke kwaliteiten in alle linies. “Dit seizoen is Stijn van Sommeren er bijgekomen in de verdediging. Hij heeft bij Willem II en Top Oss gespeeld en we leren achterin allemaal van hem. Verder hebben we een goed middenveld en lopen er met Mark van Dijk, Terence van Koppen en Michael Schilperoort vier topaanvallers in de ploeg. Door die samenstelling kunnen we verzorgd, aanvallend voetbal spelen en hoeven we de lange bal niet te gebruiken.”

De degradatie van het afgelopen seizoen heeft bij Van der Weijde nog altijd een wrange bijsmaak. “Want het gebeurde echt pas in de blessuretijd van de laatste wedstrijd. Dat was echt zuur. Maar we hebben een hoop geleerd in de Derde Klasse. Vorig seizoen in de nacompetitie verloren we van Altior. Afgelopen zondag bepaalden we de eindstand tegen diezelfde ploeg op 7-0. Dan zie je toch dat je als ploeg vooruit bent gegaan. Het was overigens wel raar om alleen een tweede helft te moeten spelen, maar we hebben het er denk ik goed vanaf gebracht, door deze tweede helft met 5-0 te winnen.”

Zelf is Van der Weijde de rechtervleugelverdediger van SEP. Daarbij moet hij het vooral hebben van zijn snelheid. “Vooral in verdedigend opzicht, maar ik ben ook een opkomende back en daarom hoop ik dat de linksbuiten vooral ook achter mij aanloopt. Zondag ging het goed en heb ik zelfs ook een assist gehad.”

De 27-jarige chauffeur bij Rust Food heeft het naar zijn zin bij SEP. Met zijn leeftijd behoort hij tot de ouderen in de ploeg van Hoornweg. “Maar met de coaching bemoei ik me maar niet. Stijn zet het achterin allemaal goed neer en dat maakt het voor mij lekker om te voetballen. Ik kan me puur op mijn eigen prestaties concentreren.”

De goede prestaties van SEP in het algemeen en Van der Weijde in het bijzonder zijn voor een deel ook op het conto te schrijven van trainer Joop Hoornweg. Van der Weijde is erg in zijn nopjes met zijn oefenmeester. “Want Joop kan met iedereen goed overweg en heeft veel verstand van voetbal. Hij spreekt naar de spelersgroep duidelijk uit wat hij wil en wat hij van ons verwacht. Daarnaast staat hij ook open voor onze mening en accepteert hij onze inbreng. Als spelersgroep zijn wij dan ook heel blij met een trainer als Joop.”

‘ER IS ZEKER NOG VOLDOENDE CHEMIE TUSSEN DE TRAINER EN DE SPELERS’

Dat maakt het op zijn zachtst gezegd vreemd dat het bestuur van SEP afgelopen week duidelijk maakte na het lopende seizoen afscheid te nemen van de oefenmeester. “Het is een beslissing die genomen is vanuit het bestuur en voor ons kwam dat nogal onverwacht. Je ziet vaak dat trainer en club na drie jaar uit elkaar gaan en dit is Joops vierde seizoen voor de groep, maar dat hoeft niet te zeggen dat je dan ook echt weg moet. Er is zeker nog voldoende chemie tussen de trainer en de spelers. Nu komt er volgend seizoen een nieuwe trainer, die zijn plek moet zien te vinden in de organisatie en dat kan goed gaan, maar het kan ook helemaal fout gaan. Wat dat aangaat is het afwachten hoe het gaat. Het kan positief of negatief uitpakken. Joop Hoornweg en SEP hebben in het verleden al bewezen een gelukkige combinatie te zijn.” Voorlopig zit Hoornweg echter nog tien wedstrijden op de bank bij SEP en is het kampioenschap het enige dat telt. “Bij aanvang van het seizoen hebben we ook tegen elkaar gezegd dat dat ons doel is voor dit seizoen. Dat brengt geen extra druk met zich mee omdat het niet iets is dat van bovenaf wordt opgelegd, maar omdat we dat zelf vinden. We zullen er in de komende maanden dan ook vol voor gaan en we staan er ook goed voor. We hebben dit seizoen tegen de ‘kleintjes’ in de competitie nog geen punten verloren en als we zo doorgaan denk ik dat er aan het eind van het seizoen wel geproost gaat worden op het kampioenschap voor SEP. Dat zou ook mooi zijn voor de trainer.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12