Afbeelding

Hoe gaat het met Cock van der Pot?

sport

Editie: Week 19, Jaargang 22 |

Cock van der Pot werd al snel na zijn aanstelling van Theo Verlangen als hoofdtrainer naar het tweede plan gebonjourd. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Cock van der Pot (67) is een echte Full Speed-man. Hij voetbalde niet alleen in het vlaggenschip van de Kerkpolderbewoners, maar was bij elkaar ook bijna een kwart eeuw bestuurslid bij de roodbroeken.

– Was, toen je ging voetballen, meteen duidelijk dat je dat bij Full Speed ging doen?
“Zeker weten. Ik woonde in de Bijlenbuurt, de Crommelinlaan. Als je daar woonde dan ging je bij Full Speed voetballen. Er was een enkeling die dat niet deed. Uiteindelijk ben ik van 1986 tot en met 1998 secretaris geweest en van 1997 tot en met 2009 voorzitter.”

– Wat was je voor een voetballer?
“Ik was een heel luie spits die de ballen er vooral inkopte. In dat elftal speelde Peter van Seuren als linksbuiten. Hij had een trap, waarmee hij de ballen altijd panklaar op mijn hoofd legde. In mijn eerste seizoen begon ik in het tweede, maar mocht ik na zes wedstrijden in het eerste meedoen. In die eerste wedstrijd maakte ik er twee en uiteindelijk scoorde ik drieëntwintig keer in zestien wedstrijden.”

– Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd bij Full Speed?
“Dat is vooral de beslissingswedstrijd tegen Den Hoorn op het terrein van DHC. Ondanks dat we met 2-1 verloren, ik kopte die ene goal binnen, promoveerden we wel. Toen kregen we van Sporthuis Ruisch, die subsponsor was, allemaal nieuwe kousen. Dat was wat! Dat kan je je nu natuurlijk niet meer voorstellen. Een ander iets is dat we als cider-club bekend stonden. We speelden aan de Bras naast DVC en kregen pas een drankvergunning als we extra toiletten aanlegden. DVC moest daarvoor uiteindelijk de hele kantine een meter verhogen.”

– Heb je in die tijd ook gelachen?
“Ja, er waren veel mooie dingen. Zo waren we eens op de verjaardag van trainer Jan van Miert in Pijnacker en zat iedereen aan het Albert Heijn-bier. We zagen dat Leo Bremer, die al wat ouder was dan de rest van het team, Heineken dronk. Was hij naar de vrouw van Van Miert gegaan en had hij gezegd: ‘Dat Albert Heijn-bier geef je maar aan die jonge gasten, ik wil Heineken’. Verder had ik als secretaris oud-prof Theo Verlangen als trainer aangesteld, maar die zette me er al na vier wedstrijden naast. Toen kon ik er niet om lachen, maar achteraf is het natuurlijk best grappig.”

– Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Ik ga nog elke week, zowel uit als thuis, bij Full Speed kijken. Die jongens kunnen een stuk beter voetballen dan wij in die tijd, maar ik denk dat er voor de rest, ook qua sfeer, niet heel veel veranderd is.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12