Afbeelding

SEP had een valse start in de nacompetitie, maar maakt volgens Michael Schilperoort nog alle kans op handhaving

sport

Editie: Week 23, Jaargang 20 |

Michael Schilperoort probeert zijn tegenstander van Altior van de bal te ontzetten en laat zien dat hij zijn handen hierbij níet gebruikt. (foto: Koos Bommelé)

DELFT - Het seizoen van SEP is een stuk teleurstellender verlopen dan het vorige. Vorig jaar werden de geelroden afgetekend kampioen in de Vierde Klasse. Twee weken geleden verzuimde de ploeg van trainer Joop Hoornweg voor rust weg te lopen bij Altior en verloor het met 3-4 de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

Door die nederlaag wordt de uitgangspositie van SEP er niet beter op. “Dat is zonde”, vindt aanvaller Michael Schilperoort. “Want het eerste half uur speelden we gewoon beter. We kregen een penalty die ik binnenschoot. Daarna hadden we door moeten gaan. Ik schoot een bal op de paal en hun keeper wist een inzet van Mark van Dijk te keren. Als je die kansen maakt, sta je bij rust met 3-0 voor en is het afgelopen. Nu maakten ze vijf minuten voor rust gelijk en werd het uiteindelijk nog 3-4 voor hen. Het komt doordat ons spel op sommige momenten wat te opportunistisch is. De bal wordt op Mark van Dijk gespeeld, die wel bijna elk kopduel wint, maar niet elke bal komt bij Terence van Koppen of mij terecht. Vorig jaar werden we er kampioen mee, maar in de Derde Klasse gaat dat niet helemaal goed.”

‘IEDEREEN DIE BIJ SEP SPEELT, HOUDT ECHT VAN DIE CLUB’

De wedstrijd tegen Altior was een volgende domper voor SEP, dat zich de week ervoor in de competitiewedstrijd tegen Concordia veilig leek te spelen. De oudste voetbalclub van Delft kwam in de blessuretijd echter nabij, waardoor SEP nu nacompetitie voor lijfsbehoud speelt. “Volgens mij dreunde de klap van die wedstrijd door tegen Altior. Het was een enorme domper en iedereen die voor SEP speelt, houdt echt van die club. Daardoor komt het misschien nog wel harder aan. We missen nog de ervaring om na zo’n resultaat direct met de volgende wedstrijd bezig te zijn. Mijn eerste seizoen in de Derde Klasse is erg goed bevallen. Het is leuker voetballen, omdat de tegenstanders beter zijn. Eerlijk gezegd behoorden we voetballend zeker niet tot de besten, maar het was een leuk seizoen. Het voetbal ging sneller en er werd minder hard gespeeld dan in de Vierde Klasse.”

Schilperoort merkt zelf dan ook dat hij in het afgelopen jaar is gegroeid. “Maar dat is niet alleen iets van het afgelopen jaar. Die ontwikkeling heeft zich ingezet toen Joop Hoornweg hier trainer werd. Het klikte meteen tussen ons en hij wist me echt te motiveren. Vroeger trainde ik niet altijd. Nu doe ik dat wel en ik merk dat ik er fitter door ben en niet snel geblesseerd raak. Het is mooi, want in mijn tijd was de jeugdopleiding van SEP lang niet zo professioneel als die nu is. Ik denk dat als ik, zoals een aantal ploeggenoten een wat professionelere opleiding gehad had, ik misschien andere keuzes zou maken.” Het leidde allemaal tot een zeer behoorlijk eerste seizoen in de Derde Klasse. “Ik geloof dat ik topscorer ben van SEP, maar ik blijf wel kritisch. Op het moment dat je drie ballen op het doel schiet en er één van scoort, dan heb je er ook twee gemist. Daar moet je ook rekening mee houden.”

‘WE SCOREN BEST VEEL, MAAR WE KRIJGEN VAAK MEER DOELPUNTEN TEGEN’

Aan het scorend vermogen van SEP heeft het dit seizoen niet gelegen. Er werd in vierentwintig wedstrijden eenenvijftig keer het net gevonden. “We scoren inderdaad best veel, maar we krijgen vaak meer doelpunten tegen”, vat de 25-jarige beveiliger het seizoen samen. “Zo zijn er twee wedstrijden waarin we vier keer gescoord hebben en die we toch niet wonnen. Dat mag eigenlijk niet gebeuren.”

Het leidde allemaal tot de nacompetitieplaats, waarvan SEP de eerste met 3-4 verloor en waarvan de tweede werd uitgesteld vanwege het overlijden van de voorzitter van tegenstander NSV’46. “Als we die wedstrijd dit weekend ruim winnen, maken we nog alle kans in de poule. Ten eerste speelt NSV’46 ook nog tegen Altior, dat hun enige goede speler, een spits die er tegen ons drie inschoot, wegens een schorsing mist. Bovendien heb ik begrepen dat dit een derby is, waarbij er nogal eens onvermoede krachten naar boven kunnen komen. Daarbij is het ook nog eens zo dat de beste nummers twee ook een plaats in de Derde Klasse verdienen. Het is nu dus gewoon zaak om zo ruim mogelijk te winnen, want dan maken we zelfs nog een goede kans om eerste in de poule te worden. Ik schat dat de kans dat we volgend seizoen in de Derde Klasse spelen zo fifty fifty.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12