Afbeelding

Als Vitesse de vorm terug weet te vinden, komt het vanzelf goed, denkt nieuwkomer Wesley Schouten

sport

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

DELFT - De voorbereiding van Vitesse Delft verliep een stuk hoopvoller dan de competitiestart. De Delftenaren behaalden uit vier wedstrijden slechts één punt, maar volgens nieuwkomer Wesley Schouten kan de ploeg van Manuel Vissers dit seizoen nog weleens gaan verrassen.

Schouten kwam aan het begin van dit seizoen over van Neptunus-Schiebroek, maar dat was zeker niet zijn eerste club. “Ik heb in de jeugd bij Sparta en Feyenoord in de jeugd gespeeld. Daarna heb ik bij een aantal andere clubs uit de regio Rotterdam gevoetbald. Ik woon in Rijswijk en sinds een jaar heb ik een dochtertje. Ik heb te kennen gegeven dat ik bij een club in de Haagse regio wilde spelen en werd niet veel later benaderd door Manuel Vissers met de vraag of Vitesse iets voor me was. We zijn met elkaar gaan praten en uit dat gesprek bleek dat er zeker een klik was. Daarbij werk ik als operator en kan het zijn dat ik daardoor weleens een training mis. Hij gaf aan dat dat geen probleem was, mits ik mezelf belangrijk maakte. Dat zie je niet vaak.”

“IK HEB HET IDEE DAT IK HIER AL JAREN ZIT”
Schouten voegde zich dus bij Vitesse en hij kwam bij een ‘ontzettend leuke club’ terecht. “We hebben een jonge groep waar een heel aantal echte Vitesse-jongens bij zitten. Deze gasten nemen zowel de nieuwkomers als de jonge jongens vanuit de club op sleeptouw en waken ook over de clubcultuur. Daardoor voel ik me echt welkom bij de club en heb ik inmiddels het idee dat ik hier al jaren zit.”
Dat terwijl Schouten pas enkele maanden voor Vitesse speelt en de sportieve resultaten in deze voetbaljaargang tegenvallen. “Het is heel lastig om de vinger te leggen op de reden daarvan. In de voorbereiding speelden we ontzettend goed en wonnen we dertien wedstrijden op rij. Dan begint de competitie en mist een aantal jongens, waaronder ook ik, de vorm die ze in de weken ervoor wel hebben. We hebben er nu vier wedstrijden opzitten waaruit we één punt gehaald hebben, terwijl we alleen in de wedstrijd tegen Be Fair niet gedomineerd hebben; we spelen in fases heel goed, maar zijn niet meedogenloos genoeg. Ik heb er alle vertrouwen in dat, als de jongens die nu uit vorm zijn hun niveau halen, de resultaten vanzelf komen.”
Ook afgelopen weekend zat het er niet in voor Vitesse Delft. Na een bliksemstart - Maarten Boek scoorde binnen een minuut - werd de wedstrijd tegen LYRA in tien minuten na rust weggegeven. “Ik had in de eerste helft de 2-0 moeten maken, maar miste een kans en dan zie je dat zij na rust in tien minuten tijd twee keer scoren, terwijl je voor de rest weinig van ze gezien hebt. Zo gaat het al een aantal wedstrijden.”

“JE ZIET NIET VEEL TRAINERS DIE VARIATIE IN HUN OEFENSTOF HEBBEN”
Schouten heeft er alle vertrouwen in dat Manuel Vissers het elftal weer op de rails krijgt. “Ik kende de trainer nog niet echt, maar voor mij was al snel duidelijk dat we het over voetbal eens waren. Het is goed om te zien dat hij veel variatie in zijn oefenstof heeft, want ik kan uit ervaring zeggen dat dat lang niet overal het geval is. Verder hebben we een jonge groep waar nog ontzettend veel rek in zit en ik denk dat de trainer daar wel raad mee weet.”
Ook voor zichzelf ziet Schouten een rol in het verder helpen van de jonge jongens in de Vitesse-selectie. “Mijn kwaliteit is vooral mijn mentaliteit en dat moet ik op mijn medespelers zien over te brengen. Ik geef elke wedstrijd minstens 150% omdat ik er gewoon een hekel aan heb om te verliezen. Ik ben nu 26, maar heb wel al een heel rijtje clubs achter mijn naam staan, heb in de jeugd van betaald voetbalclubs gespeeld en hoop met die ervaring het team verder te helpen. Op het moment moet ik zelf de vorm ook nog vinden, maar ik ben ervan overtuigd dat als dat lukt en als ook de andere jongens bij wie het nu niet zo lekker loopt hun niveau halen, het nog een mooi seizoen kan worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooie serie gaan neerzetten en die zou zomaar tot een periode kunnen leiden. Tenminste, dat is wel de doelstelling die ik mezelf aan het begin van het seizoen heb gesteld.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12