Afbeelding

Johnny Verhoef heeft nog nooit een trainer als Peter Klomp meegemaakt en daardoor is vriendenploeg DSVP nu kampioen

sport

DSVP viert het kampioenschap. Leon Braat heeft zojuist een fakkel ontstoken en Johnny Verhoef geeft vlak achter hem aan dat zijn club de weg naar boven heeft ingezet. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – DSVP werd afgelopen zaterdag kampioen in de Tweede Klasse. In de wedstrijd tegen RAS moest gewonnen worden en daar slaagden de blauw-witten glansrijk in: de Hagenaars werden met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd.

“Het was een heel mooie dag”, blikt aanvoerder Johnny Verhoef tevreden terug. “Ik voetbal al heel mijn leven bij DSVP en speel al vanaf mijn zestiende bij het eerste. Dan is het prachtig om met dit elftal kampioen te worden.” Het verschil tussen dit seizoen en het seizoen ervoor is er één als tussen dag en nacht. Vorig jaar speelde DSVP ook de laatste thuiswedstrijd tegen RAS. Toen volstond een 2-1 overwinning om directe degradatie af te wenden en de nacompetitie veilig te stellen.

‘Het is de eerste keer dat ik een trainer meemaak die iedereen precies vertelt wat hij moet doen’

“Dit seizoen hebben we een nieuwe trainer en die heeft meer te kiezen”, vertelt de 23-jarige aanvoerder. “Van Peter Klomp hadden we gehoord dat het een directe man is met veel verstand van voetbal. In de praktijk bleek dat ook wel. Het is de eerste keer dat ik een trainer meemaak die iedereen precies vertelt wat hij moet doen en wiens tactische beslissingen altijd het beoogde effect hebben.” Toch is het kampioenschap niet alleen aan de trainer te danken, denkt Verhoef. “We hebben dit seizoen ook een aantal nieuwe aanwinsten. Met Leon Braat, Sander Jongbloed, Martijn Blijleven en Jimmy Jense en mijn terugkeer na lang blessureleed, is de basis breder en heeft de trainer meer keus.”

Dat Verhoef dit seizoen zoveel wedstrijden zou spelen, zag vooraf niet iedereen aankomen. “De artsen raadden me het ook af om door te gaan met voetballen, maar daarvoor ben ik te gek op het spelletje”, zegt de 23-jarige horeca-ondernemer. “Ik heb het vorige seizoen niet gespeeld omdat ik voor de tweede keer mijn kruisband had gescheurd en daarom werd mij verteld dat het misschien beter was om te stoppen.”

Verhoef zelf besloot echter anders. “In het begin liep het ook niet echt lekker. Ik had last, werd daardoor vanwege mijn balvastheid in de spits neergezet, maar na een aantal maanden ging het beter en kwam ik op mijn favoriete positie terecht.” Peter Klomp zette Verhoef neer als laatste man en dat ging goed. “Maar op de training wisselden Sander Jongbloed, de verdedigende middenvelder, en ik nogal eens van plek en dat beviel.” Zodoende kwam Verhoef op het middenveld terecht. Op de middenveld kwamen zijn schot, balvastheid, overzicht en rust aan de bal, die hij zelf als sterke punten noemt extra goed naar boven. “Verder merk ik dat ik niet meer zo snel ben als een paar jaar geleden, maar dat heeft met mijn blessure te maken. Als je anders gaat voetballen is dat op te vangen.”

Dat het tot een kampioenschap zou leiden, had Verhoef bij aanvang van het seizoen niet verwacht. “Maar ik dacht wel dat we mee zouden kunnen doen om een nacompetitieplek. De insteek was aan het begin vooral lekker voetballen en plezier beleven, maar toen we op een wedstrijd voor de winterstop alle ploegen gehad hadden en een voorsprong van vier punten hadden, dacht ik dat er misschien wel meer in zou zitten.”

‘Toen ik m'n kruisband had gescheurd stonden er mensen die ik niet kende met een fruitschaal bij mij op de stoep’

Wat volgde was een periode waarin DSVP een aantal dompers te verwerken kreeg. “Maar de medetitelkandidaten morsten net zo hard punten, dus was er niets aan de hand.” Uiteindelijk was er twee weken geleden de eerste mogelijkheid om kampioen te worden. “Maar op die wedstrijd stond teveel spanning. We creëerden wel kansen, maar waren niet scherp genoeg. Tegen RAS wisten we zeker dat het ging lukken en dat was ook zo. Dan is het extra mooi dat je zelf de eerste goal maakt.”

Verhoef heeft het dus wel naar zijn zin bij DSVP. “We zijn een echte vriendenploeg en doen veel dingen samen. Ook buiten de selectie is de club heel hecht. Toen ik mijn kruisband voor de tweede keer gescheurd had, stonden er mensen die ik helemaal niet kende op de stoep met een fruitschaal. Dat is toch uniek!”

Naast het voetbal is Verhoef sinds december vooral bezig met restaurant De Kromme in de Kromstraat, waar hij mede-eigenaar van is. “Dat is erg druk, maar vooral ook heel leuk. Het loopt goed en ik kan nu zelfs wat makkelijker vrij nemen.” Ondanks dit drukke bestaan, weet Verhoef altijd wel tijd te vinden om op dinsdag en donderdag te trainen. “De trainer heeft gezegd dat ik, als ik twee keer kom trainen, gewoon speel. Daarbij is het voetbal een goede uitlaatklep en zie ik mijn vrienden sowieso drie keer in de week.” Ook afgelopen dinsdag was dat het geval. Getraind werd er niet, maar bij de bestuurder van de sponsorbus blikten de spelers terug op het geslaagde seizoen en bedankten ze de begeleidingsstaf met cadeaus. Uiteindelijk werd het een prachtige afsluiting van een nog mooier seizoen. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12