Afbeelding

De begeleidingsstaf en spelersgroep hebben SEP de afgelopen jaren naar een hoger plan getild, vindt scheidend trainer Joop Hoornweg

sport

Editie: Week 3, Jaargang 21 |

Joop Hoornweg heeft er alle vertrouwen in dat zijn elftal dit seizoen kampioen wordt. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Joop Hoornweg trad met zijn begeleidingsteam vier jaar geleden aan als trainer van SEP. In het eerste seizoen werd een periodetitel gepakt, een jaar later werd een kampioenschap gevierd, terwijl zijn elftal het jaar erna één doelpunt tekort kwam voor lijfsbehoud in de Derde Klasse.

Ook dit seizoen doet SEP volop mee om het kampioenschap. Toch kreeg Hoornweg enkele weken geleden te horen dat hij het komend seizoen niet meer de hoofdtrainer van SEP is. “Dat is een besluit dat het bestuur mag nemen. Zij zitten er als vrijwilligers en hebben het beste met de club voor. Dat neemt niet weg dat ik het wel heel jammer vindt, want ik had graag nog even met deze groep doorgegaan.”

“WE WILDEN WERKEN OM OOK VAN DE S EEN HOOFDLETTER TE MAKEN”

Het gaat namelijk goed met SEP. “En dat gaat het al vier jaar. Ik denk dat we met de begeleidingsstaf en spelersgroep iets heel moois hebben neergezet. Toen ik aantrad vroegen de mensen zich af of ik me wel realiseerde waar ik binnenstapte. We hebben als begeleidingsstaf van meet af aan gezegd dat we bij Sport En Plezier zaten en dat we de P erg belangrijk vonden, maar dat we ook van de S een hoofdletter wilden maken. En dat is ons in die vier jaar ook gelukt.”

Daarom hoopt Hoornweg de club in zijn laatste halfjaar als hoofdtrainer naar het kampioenschap te loodsen. “En ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken, want ik ben van mening dat we in deze competitie de meeste kwaliteiten hebben. Voor de winterstop hebben we in een periode van drie wedstrijden onnodig punten laten liggen, maar in de wedstrijden erna hebben we het weer heel netjes opgepakt. Tegen Roodenburg verloren we doordat we teveel meegingen in de emoties van de tegenstander, tegen Van Nispen speelden we gelijk, doordat we misschien wel te graag wilden scoren en tegen Gol Sport verloren we daardoor. Dan is het prachtig om te zien hoe we het in de wedstrijd tegen Bernardus en in de tweede helft tegen Altior, die we nog moesten afmaken weer opgepikt hebben.”

Dat de prestaties van SEP weer in een opwaartse spiraal zitten is niet verbazingwekkend gezien het feit dat er een goede organisatie rond het elftal staat. “De chemie tussen de groep en de begeleidingsstaf is er ook nog steeds”, weet Hoornweg. “En ik heb het idee dat er ook nog voldoende rek in dit elftal zit. Ik vind het daarom ook jammer dat ik komend seizoen niet kan proberen om de club in de Derde Klasse te houden.”

“JE ZIET GEWOON DAT DEZE JONGENS ALLES WILLEN WINNEN”

Hoornweg verwacht namelijk dat zijn ploeg dit seizoen promoveert. “Want je ziet aan de spelersgroep en de begeleidingsstaf dat er maar één doel is: kampioen worden. Dat zag je ook afgelopen weekend bij het zaalvoetbaltoernooi van Wippolder. We speelden tegen Wippolder en Concordia en aan het eind van de middag ging SEP er met de prijzen vandoor. Je ziet gewoon dat deze jongens alles willen winnen en dat zal in de loop van het seizoen echt niet anders zijn.”

Dat SEP afgelopen weekend aangewezen was op een zaalvoetbaltoernooi komt door de vorst van de afgelopen weken. “En het is jammer dat je met deze onderbreking in het speelschema te maken krijgt, maar voor onze tegenstanders is het net zo vervelend. Zo’n toernooitje is goed omdat je de boel bij elkaar hebt. Daarom zijn we afgelopen woensdagavond ook met zijn allen in de sportschool wezen spinnen. Je hebt je groep bij elkaar en laat zo zien dat je met zijn allen ergens naartoe werkt.”

Die drive heeft Hoornweg er de afgelopen jaren goed ingekregen bij SEP. “Maar je moet niet vergeten dat we dat met de hele begeleidingsstaf hebben gedaan. Daarbij verdienen ook de spelers een pluim, want wij kunnen wel allemaal dingetjes bedenken, maar zij moeten het op het veld uitvoeren.” Wat Hoornweg na het lopende seizoen gaat doen, is nog niet duidelijk, ook niet voor hemzelf. “Ik zoek een leuke zaterdagclub, want mijn drie zoons spelen op zondag en ik wil hun ontwikkelingen ook graag op de voet blijven volgen. Daarom zal ik zeker nog vaak bij wedstrijden van SEP komen kijken. Als ik perspectief zie bij een club, stap ik er graag in en dan kan de keuze voor anderen nog weleens verrassend zijn. Maar dat maakt niet uit, want vier jaar geleden vroegen de kenners zich ook af wat ik bij een club als SEP moest en inmiddels hebben we er toch met zijn allen iets moois opgebouwd.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12