Hans Dorjee Voetbalgala seizoen 2012 - 2013

Algemeen

Editie: Week 22, Jaargang 21 |

DELFT – SEP en Concordia zijn de grote winnaars geworden van het Hans Dorjee voetbalgala. SEP werd verkozen tot ploeg van het jaar en verdediger Pim Hoornweg kreeg uit handen van Ard van Peppen de gouden schoen uitgereikt. Concordia leverde met John de Letter en Laurens Waling respectievelijk de trainer en keeper van het jaar. ?

Het Hans Dorjee voetbalgala vormt voor de meeste ploegen ieder jaar de feestelijke afsluiting van het voetbalseizoen in de regio Delft, terwijl sommige ploegen nog moeten aantreden in de nacompetitie. Ook dit jaar wist een groot aantal voetballers en geïnteresseerden de weg naar Kok Catering Service in het Delftechpark, waar op groot scherm ook naar de Champions League-finale werd gekeken, weer te vinden. Het buffet voor de genomineerden was goed, de feestzaal was sfeervol ingericht en er was voor alle bezoekers voldoende parkeergelegenheid. Ook werden tijdens de avond een horloge dat beschikbaar werd gesteld door juwelier Hans Warnaar en een tegoedbon van Sport2000 verloot. ?

Pim Hoornweg werd verkozen tot de speler van het jaar. De centrale verdediger had deze uitverkiezing niet verwacht. “Ik heb voor mezelf best een lekker seizoen gedraaid, alle wedstrijden gespeeld en geen enkele kaart gepakt, maar ik dacht geen kans te maken omdat we met SEP in de Vierde Klasse speelden. Het is natuurlijk een heel mooie blijk van waardering, maar het kampioenschap hebben we met zijn allen gepakt. Het is jammer dat mijn vader geen trainer van het jaar is geworden, maar je kan ook niet alles hebben.” Overigens was Hoornweg niet de enige genomineerde die met een gouden schoen naar huis mocht. Tidde Tromp, bij de verkiezing goed voor zilver, kreeg van de C-jeugd van DHC, waarvan hij trainer is, ook een gouden schoen uitgereikt. ?

Vader Joop, die tijdens de avond bekend maakte volgend seizoen bij Kethel Spaland in Schiedam voor de groep te staan, had minder problemen met het mislopen van de prijs. “Ik vind de prijs van beste ploeg veel belangrijker, want je doet het uiteindelijk met zijn allen. Het is een mooie afsluiting van mijn periode bij SEP. We hebben die schaal in vier jaar twee keer gewonnen en dat kan alleen met het hele team. Daarbij is Leo Boer ook erg belangrijk. Hij loopt al heel zijn leven bij SEP rond, kent iedereen en we vullen elkaar hartstikke goed aan. Ondanks dat we intern weleens meningsverschillen hebben, vormen we naar buiten toe altijd één blok.”?

De andere ploeg die twee keer in de prijzen viel was Concordia. Doelman Laurens Waling kreeg van oud-keeper Hans Suiker de gouden keeperhandschoen uitgereikt. “En ik had geen idee dat ik het zou worden. Natuurlijk heb ik voor mezelf een lekker seizoen gedraaid, maar je weet nooit hoe anderen het doen. Als je dan toch bij de genomineerden hoort, wil je die gouden handschoen en die heb ik nu. Het belangrijkste is echter dat ik er morgen weer sta, maar een klein biertje vanavond moet best kunnen.” Uiteindelijk stond Waling er op zondag ook, want Concordia plaatste zich met een 4-0 overwinning op Meerburg voor de volgende ronde van de nacompetitie. ?

Trainer John de Letter was ook verrast met het behalen van zijn prijs. “Ik zei al tegen Joop Hoornweg: ‘ga hem maar vast halen’. Toen mijn naam genoemd werd was dat wel bijzonder. Het is mooi dat ik de prijs van meneer Haak uitgereikt kreeg. Ik heb onder hem getraind bij DHC en mede door zijn uitstraling stond je al met 1-0 voor als je het veld op liep. Of ik specifieke dingen van hem heb meegenomen in mijn eigen trainingen? Misschien het feit dat ik altijd van mooi voetbal uitga, maar misschien is dat wel kenmerkend voor mijn hele opleiding bij DHC.”?

Een andere prijswinnaar van Concordia was Vincent Krul, die met twintig doelpunten samen met Omar Ouled Haddou van Full Speed en Nick van den Bos van Den Hoorn topscorer werd. “Het is leuk om die prijs te winnen, maar er zijn seizoenen geweest dat ik meer scoorde, maar dat er anderen waren die meer scoorden. Die twintig hadden er ook meer kunnen zijn op het moment dat ik heel het seizoen had kunnen spelen, maar helaas.” Omar Ouled Haddou had hetzelfde probleem. “Ik heb in vijftien wedstrijden twintig keer gescoord. Ik krijg nu deze trofee, maar het is er een voor het hele team. Zonder hen had ik nooit zo veel kunnen scoren.”Nick van den Bos van Den Hoorn nam de prijs met een dubbel gevoel in ontvangst. “Want volgens mijn berekeningen heb ik 21 keer gescoord. Ik hoop dat ik er morgen ook een paar maak, want dan komen we verder in de nacompetitie.” Uiteindelijk is dat niet gebeurd, waardoor Den Hoorn dan wel met 2-1 van Groeneweg won, maar in de strafschoppenserie die noodzakelijk was, trok Den Hoorn aan het kortste eind. (AdW) ?

(foto’s: Roel van Dorsten)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12