Afbeelding

Leden en oud-leden blikken terug op het verleden van dvv Delft

sport

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

De reünie voor oud-leden van dvv Delft was één van de hoogtepunten van het jubileumjaar, vindt René Lander. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Dvv Delft viert het 100-jarig jubileum. Niet met een feestweek, maar met een feestjaar. Je wordt tenslotte maar één keer een eeuw oud. Vorige week zaterdag was de reunie.

De reünie was speciaal voor leden en oud-leden van 40 jaar en ouder en werd goed bezocht. Zo’n tachtig oud-leden meldden zich aan, uiteindelijk gaven er honderd acte de presence. “Dat viel me dus alles mee”, zegt René Lander, één van de organisatoren. “Zeker gezien het weer was het een prima opkomst.”

Het was een weerzien met bekenden, oude bekenden en lieden die je wellicht ooit eens eerder gezien hebt, maar het je niet kan herinneren. “Mooi dat voor zo’n gelegenheid toch zoveel oud-leden de weg naar dvv Delft weten te vinden”, vindt Lander. De gesprekken gingen uiteraard vooral over voetbal. De banners met oude foto’s aan de muren, met daarop beelden uit het verleden van dvv Delft, riepen de nodige herinneringen en gesprekstof op. “Leuk, want daar was het precies om te doen.”

De reünie was een onderdeel van het jubileumjaar, dat in juni begon met een outdoor festival. Later volgde een oefenwedstrijd tegen de profs van ADO Den Haag en een groot feest in de Sporthal Kerkpolder. Vorige maand konden klanten van Jumbo Buitenhof voetbalplaatjes sparen waarop de leden van Delft te zien zijn. De mannen en vrouwen die dit alles organiseerden kregen zaterdag als blijk van dank een aardigheidje. “We zijn toch een kleine anderhalf jaar bezig geweest met de voorbereiding”, weet de 45-jarige Delftenaar uit eigen ervaring. “We zijn tevreden en trots dat alles zo goed is verlopen. Ik vond persoonlijk de reünie erg leuk. Als een man van dik in de 70 in je oor fluistert dat het zo leuk is geregeld; dat zijn dingen waar je het voor doet. Maar het weekend met het feest in de sporthal was ook geslaagd. Dan staan er toch 650 man in de zaal en als je ziet dat de hele avond zonder ook maar één wanklank verloopt; dat is erg prettig. Er hing een hartstikke goede sfeer. Wat wel grappig was, was dat we tijdens feestavond niet wilden terugvallen op dezelfde mensen die altijd bardiensten bij ons draaien. Daarom hebben onze vrienden van VV Schipluiden achter de bar gestaan, zodat onze vrijwilligers ook konden genieten van een hapje en drankje.”

Nee, het jubileumjaar is er nu al één om in te lijsten, vindt René Lander. Maar, wil hij eraan toevoegen: “Het zou wel leuk zijn als ons eerste elftal dit seizoen nog een rol van betekenis gaat spelen. De prestaties blijven vooralsnog een beetje achter. We staan niet op de plek die we ambiëren, maar ik heb goede hoop dat we de weg omhoog nog gaan vinden. Als het seizoen voor Delft 1 goed afloopt, met misschien nog een verlenging van het seizoen, dan is het jubileumjaar ècht geslaagd.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12