Afbeelding

Hoe gaat het met Cees Adegeest?

sport

Editie: Week 16, Jaargang 22 |

Cees Adegeest maakte deel uit van 'het gouden DHC' en kijkt met veel plezier op die tijd terug. (foto: Roel van Dorsten)

Cees Adegeest (57) speelde met DHL in de eerste klasse en maakte deel uit van de voetbalmachine die DHC in de jaren '80 was.

– Hoe ben je bij DHL terechtgekomen?
“In die tijd zat je op een katholieke school en dan ging je naar DHL. Ik woonde op de Rotterdamseweg en dat was best een eind fietsen. Ik kwam in een goed elftal met onder anderen Peter Lips en Hans Galjé. Wat wel grappig is, is dat Peter oorspronkelijk keeper was en Hans een keer zei dat hij wel ging keepen, dan kon Peter lekker voetballen. Uiteindelijk schopten ze het allebei op hun nieuwe positie wat verder. Op mijn achttiende kwam ik in het eerste. Daar speelde je met Jan Schilperoort en Wim Tetteroo, dat waren echt helden. Uiteindelijk heb ik mezelf na negen jaar DHL 1 bij DHC aangemeld.”

– Werd dat je in dank afgenomen?
“De oer-DHL'ers hadden er wel een mening over, maar ze hebben er bij mij nooit over geklaagd, al mocht ik geen jeugdtrainer meer zijn. Ik was van plan om me al een jaar eerder aan te melden, maar toen degradeerden we. Ik vond dat ik het niet kon maken om te gaan. Ik wilde het een niveau hoger proberen en ben bij Guus Haak op audiëntie gegaan. Mijn eerste wedstrijd was een oefenwedstrijd tegen Oliveo. Ik mocht beginnen, omdat Erik Wolf pas terug was van vakantie en André Cinjee viel geblesseerd uit. Ik nam een vrije trap en die verdween prachtig in de kruising. Zo speelde ik me toch in de basis.”

– Wat was het grote verschil?
“Bij DHL speelde ik vooral in de jeugd met heel goede voetballers, bij DHC ook in het eerste. Daarnaast was de publieke belangstelling ook veel groter. Wat ook leuk was, was dat we veel tegen profclubs speelden. Daarbij hebben we ook in voorbereiding op het EK'88 tegen Oranje gespeeld. Ik weet nog goed dat Ronald Heederik Frank Rijkaard twee keer achter elkaar door de benen speelde. Wat ook wel leuk was, was dat we tegen het PSV van Hans Dorjee speelden en Silvano Bellai, de toen aanstaande schoonzoon van Dorjee, stond rechtsbuiten. Voor de wedstrijd had Dorjee tegen Stan Valckx gezegd dat hij de rechtsbuiten een rotschop moest geven. Valckx kwam de tweede helft het veld in en gaf Peet Sprenkels, die Silvano was komen vervangen, een rotschop. Je hoorde Dorjee lachen op de bank en Valckx wist van niks. Een andere mooie anekdote is dat we voor de finale om het amateurkampioenschap tegen Spakenburg voor de VI op de foto moesten. Uiteindelijk kwam alleen kampioen Spakenburg in het tijdschrift en zag ik tot mijn verbazing Sjef de Poorter op de foto. Die was er gewoon tussen gaan staan. Toch leuk om zo nu en dan aan terug te denken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12