Afbeelding

Wie weet waar deze foto is genomen?

sport

Editie: Week 27, Jaargang 22 |

Van der Kruk weet wèl wie er op de foto staan. Dat zijn op de achterste rij, van links naar rechts: Guus van Bommel, Jaap van Loenen, Jan van der Toolen, Steef Verver en Annie Nobel. Op de voorste rij: Geerlof Wolve, Jaap Bühler, Jan Sinke, Jaap Bijleveld en Gee Boshuijer (v.l.n.r.).

DELFT – De Delftse sportlegende Piet van der Kruk is druk met een boek over de geschiedenis van AV ’40. Dat gaat goed, laat hij weten, alleen komt hij er maar niet achter waar één van de oudste foto’s van AV ’40 is genomen.

Van der Kruk, die Nederland op het onderdeel gewichtheffen vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico, hoopt dit jaar een punt achter zijn project te kunnen zetten. “Ik ben nu ruim over de helft en beschik al over veel fotomateriaal”, kan hij alvast verklappen.


De locatie van één foto, rond 1941 of 1942 genomen en waarschijnlijk de oudste foto van AV ’40, is hem echter onduidelijk. Van der Kruk: “De bomenrij op de achtergrond en de letters SV op het karakteristieke clubhuis hebben me niet verder gebracht in consultaties van tal van oudere leden. Het is niet op de oude locatie van AV ’40 aan de Laan van Vollering, ook een genoemde locatie op Te Werve is afgevallen. Was dit bij het clubhuis van DHL aan de Laan van Vollering? Of het clubhuis van BEC of DHL? In de oorlogsjaren waren er lopen ‘Dwars door Delft’ en veldlopen over de velden aan de Laan van Vollering en door de achterliggende weilanden.” Wie weet waar de foto is genomen kan dit laten weten via e-mailadres redactie@delftopzondag.nl. Van der Kruk is bovendien nog op zoek naar oude plakboeken en foto’s. Wie hem kan helpen kan mailen naar het genoemde e-mailadres.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12