Afbeelding

Erik van Duin wil frisbeesport op de kaart zetten

sport

DELFT - Wie op de woensdagavonden van 30 april, 7 mei en 14 mei in het Abtswoudepark zijn hond uitlaat, zal getuige zijn van een bijzonder tafereel. In dat park wordt dan namelijk de City League georganiseerd. Een toernooi om de frisbeesport in Nederland bekender te maken.

Door: Marijn Abbenhuijs.

“Ik speel frisbee bij de Delftse club Force Elektro”, vertelt Erik van Duin. “De competitie is inmiddels weer gestart. Die bestaat uit vier zondagen verdeeld over 3 maanden. Zo’n competitiedag bestaat dan uit drie wedstrijden tegen de andere drie ploegen in jouw divisie. Als je aan het einde van de dag als eerste bent geëindigd, promoveer je naar een hogere divisie. Dat is het landelijke systeem.” Voor wie zich er geen voorstelling bij kan maken: Frisbee wordt gespeeld op een speelveld dat even lang is als een voetbalveld, maar half zo breed. Aan beide kanten bevindt zich een N-zone, die vergeleken kan worden met de Touchdown-zone bij Amerikan Football. De bedoeling is dat de frisbeeërs door samen te spelen de frisbee in de N-zone vangen. Een team bestaat uit zeven spelers en er mag niet met de frisbee worden gelopen.

“Het is inderdaad een redelijk onbekende sport”, beantwoordt Van Duin de vraag over zijn motieven aan frisbeeën te gaan doen. “Op de middelbare school deden we het weleens. Ik vond het leuker dan voetbal, want ik heb geen balgevoel. Met een vriend ben ik toen gaan gooien. Samen zijn we het uiteindelijk als sport gaan doen. Het leuke aan frisbee is de open sfeer. Er is bijvoorbeeld geen scheidsrechter. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels. Dat levert soms weleens conflicten op, maar die lossen we zelf op. Als we een toernooi spelen, is de eerste prijs bijvoorbeeld niet eens het belangrijkst. De support prijs voor het meest sportieve team heeft veel meer waarde.”

In het Abtswoudepark worden op drie woensdagavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur frisbeewedstrijden georganiseerd. “We spelen dan vijf tegen vijf om het wat toegankelijker te houden. Iedereen kan zich inschrijven. Iedereen zou het toch een enorme eer vinden om het beste frisbeeteam uit Delft worden?”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12