Sasha Goulooze in haar praktijkruimte in zalencentrum Delftstede.
Sasha Goulooze in haar praktijkruimte in zalencentrum Delftstede.

Sasha Goulooze: osteopaat een prachtberoep

vaste rubrieken

DELFT – "Als osteopaat behandel je de meest uiteenlopende klachten, van een meniscusprobleem tot buikklachten. Daarom is het zo'n prachtig beroep", zegt Sasha Goulooze, die alweer tien jaar haar osteopathiepraktijk heeft in Delftstede aan de Phoenixstraat 66.

Omdat ze haar werkzaamheden serieus neemt, volgt ze geregeld bij- en nascholingen. Zo heeft ze extra kennis vergaard over het behandelen van baby's en is ze zich verder aan het verdiepen in voeding en behandeling van acute klachten in de sport. Sasha, 46 jaar en nog iedere week actief hockeyster, legt graag en vaak uit wat osteopathie inhoudt: "Osteopathie is een manier van behandelen waarbij de nadruk ligt op het vinden van de oorzaak van de klachten. Vaak denken mensen bijvoorbeeld, dat er bij een tendinitis, peesontsteking in de schouder, ook behandeld moet worden in dit gewricht. Vaak is dit niet het geval en zal de osteopaat niet eens de ontstoken plek aanpakken. In plaats daarvan wordt er gekeken waar de oorzaak zit van de verhoogde spanning in deze zone, waardoor deze zone meer kans had om te gaan ontsteken. Vaak zit deze in een hele andere regio."

Lichaam in balans
Een behandeling in de praktijk van Sasha Goulooze in Delftstede ziet er doorgaans als volgt uit: bij een eerste afspraak wordt er een intake gedaan om te zien of de klachten niet beter door een arts bekeken kunnen worden. Is dit niet het geval, dan wordt de patiënt onderzocht. Hierbij worden alle gewrichten getest. Deze testen geven een indicatie over de beweeglijkheid van de structuren die met deze gewrichten in verband staan. Deze worden dan zo nodig nog eens na getest. Daarna begint de behandeling. Deze bestaat uit het mobiliseren van de beperkende structuren. Die mobilisatie wordt dan meteen weer getest. Zo is Sasha ongeveer 45 minuten lang aan het testen en mobiliseren. Het doel van de behandeling is eigenlijk het lichaam in balans te brengen, waardoor de klachten verdwijnen.
Sasha is aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie en dat betekent dat een deel van de behandeling wordt vergoed. Voor meer informatie over de praktijk kunt u de website raadplegen: www.pmc-goulooze.nl of mailen naar osteopathie@pmc-goulooze.nl. Voor het maken van een afspraak kunt u, ook via de website online boeken of telefonisch contact opnemen via (015) 212 67 22.