Sem Brinkers maakt onderdeel uit van de lichting waar binnen DHL al jaren op werd gewacht.
Sem Brinkers maakt onderdeel uit van de lichting waar binnen DHL al jaren op werd gewacht. "Er is heel veel talent binnen deze groep, dus als we bij elkaar blijven, kunnen er nog mooie dingen gebeuren." (foto: Roel van Dorsten)

Sem Brinkers hoopt op een Wippolder-scenario bij het talentvolle DHL

sport

DELFT - Er wordt weer gelachen bij DHL. Dit kalenderjaar werden er van de acht wedstrijden zes gewonnen en de Leeuwen doen nog volop mee om de tweede periode. Volgens spits Sem Brinkers is dit pas het begin. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen SEP op het programma. Het treffen leverde de mannen van Tayyab Chaudry een zwaarbevochten 0-1 zege op. “Het was een lastige wedstrijd”, blikt Sem Brinkers terug. “Het veld was niet om over naar huis te schrijven en het waaide ontzettend hard, waardoor het lastig werd om de bal aan te nemen. Door die wind miste ik zelfs een ontzettend grote kans. We begonnen de wedstrijd wel goed en kwamen al snel op voorsprong. Na een klein half uur sloop er iets in de ploeg, waardoor het allemaal wat slapper werd. In de tweede helft verdedigden we voornamelijk en loerden we op de counter. Dat werkte niet echt, dus we kwamen er eigenlijk nauwelijks meer uit.  Echt goed was het niet, maar uiteindelijk leverde ook deze wedstrijd drie punten op.”

Stroeve start
En dat terwijl de start van het seizoen wat stroef verliep. In de negen wedstrijden werden slechts acht punten gehaald. “Dat heeft er misschien mee te maken dat er afgelopen zomer nogal wat is gewijzigd in de selectie. Eind vorig seizoen zijn de meeste jongens die niet oorspronkelijk bij DHL vandaan komen vertrokken en is de onder -19-ploeg doorgeschoven naar de selectie. Dat betekent dat we het seizoen met een heel jonge selectie zijn begonnen. Ook al heb ik in de afgelopen seizoenen regelmatig meegedaan met het eerste elftal, merkte ik wel dat het seniorenvoetbal wat intensiever is dan het spelen in de jeugd. Daardoor was het denk ik voor veel jongens wel wennen, maar inmiddels gaat het al stukken beter. Sinds het trainingskamp naar Hamburg is het gaan lopen en op dit moment bezetten we de vijfde plek. Voor de wedstrijden tegen Vredenburch en SEP had ik zelf in mijn hoofd dat we ons met zes punten wel veilig zouden spelen. Zover is het helaas nog niet, maar als we op de huidige manier verder gaan, kan dat nooit lang meer duren. Misschien kunnen we deze of volgende periode zelfs nog wel meedoen om de periodetitel en een plek in de nacompetitie.”

Overstap
Brinkers begon zijn voetbalcarrière wel aan de Brasserskade, maar niet bij DHL. “Ik heb tot de C-jeugd bij DHC gespeeld. In de onder -15 heb ik de overstap naar DHL gemaakt. Dat kwam doordat veel van mijn vrienden op school hier speelden en ik met hen wilde samenspelen. Uiteindelijk speelden we op een heel behoorlijk niveau en was het nog een stuk gezelliger ook. Ik heb dus geen moment spijt gehad van die overstap.”
Waar de 19-jarige Brinkers begon als middenvelder, staat hij tegenwoordig meestal in de spits geposteerd. “En dat is een positie die me ook wel bevalt. Ik ben fungeer meer als kapstok die de ballen vasthoudt en daarna het spel verdeelt. Ivo Hendriks, de andere spits is er meer om acties te maken. Daarnaast zeggen mijn ouders dat ik passes geef die maar weinig anderen kunnen geven. Ook verschijn ik regelmatig voor de keeper en zit het met mijn neusje voor de goal ook wel goed, al sta ik inmiddels al wel weer een paar wedstrijden droog als het om het maken van doelpunten gaat.”

Trainer
Brinkers heeft het ontzettend naar zijn zin bij DHL. “De sfeer is hier altijd goed en we hebben een zeer hechte groep. Daarnaast hebben we ook een fijne trainer. Veel van mijn medespelers kennen hem nog van de techniektraining in de jongste jeugd, maar ik ken hem zelf vanuit de onder -17 en onder -19. Hij was dus ook in de jeugd al onze trainer en zijn werkwijze past goed bij ons. Hij kan wel tegen een dolletje, maar het is ook duidelijk wanneer hij daar geen zin in heeft. Verder trainen we op dinsdag met de hele selectie en op donderdag worden het eerste en tweede gescheiden en focussen we ons op de wedstrijd die eraan zit te komen. Dat werkt goed.”
Uiteindelijk moet dat volgens de 19-jarige aanvaller leiden tot een promotie. “We hebben een heel jonge ploeg met veel talent. Aan het begin van het seizoen moesten we allemaal even wennen, maar als je ziet hoe we pas bijvoorbeeld tegen Vredenburch voor de dag kwamen, dan wordt wel duidelijk dat we kunnen voetballen. Er zit dus gewoon heel veel potentie in deze groep. Bij Wippolder heb je ook gezien dat ze met jongens uit de eigen jeugd de weg omhoog hebben ingezet. Ik denk dat als we de groep de komende jaren bij elkaar weten te houden, we ook wel een paar keer kunnen promoveren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de vierde klasse zeker niet het plafond is van deze groep.”