Noah Biemans is ervan overtuigd dat Wippolder mee moet kunnen in de vierde divisie. Dit onderstreepte zijn ploeg door dinsdagavond in de beker na strafschoppen van vierdedivisionist SJC te winnen. (foto: Roel van Dorsten)
Noah Biemans is ervan overtuigd dat Wippolder mee moet kunnen in de vierde divisie. Dit onderstreepte zijn ploeg door dinsdagavond in de beker na strafschoppen van vierdedivisionist SJC te winnen. (foto: Roel van Dorsten)

Noah Biemans wil na behalen periodetitel doorstoten met Wippolder

sport

DELFT - Door een 2-0 zege op TAC ‘90 verzekerde Wippolder zich vorig weekend van een toetje aan het eind van het seizoen. Noah Biemans hoopt echter niet dat het zover gaat komen en gaat voor het kampioenschap. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Spannend was het wel, zaterdagmiddag. Zowel FC Skillz als Wippolder speelden een inhaalduel en bij winst zouden de Pauwmolenbewoners RKDEO en Honselersdijk voorbij gaan. Skillz maakte in theorie ook nog een kans op de periode, maar het doelsaldo van Wippolder was vele malen beter.
“Er zat wel wat spanning op, want we begonnen slap”, blikt middenvelder Noah Biemans terug. “TAC ‘90 had een overwicht en wij kwamen niet goed in ons spel. Het nieuws dat Skillz had verloren, gaf ons een extra zetje. Na de rust zijn we ‘op zijn Wippolders’ de strijd aangegaan en dat leidde tot het binnenhalen van de eerste periode en een groot feest na afloop.

Terug op het oude nest
Het is weer een volgende stap in de opmars van Wippolder, dat exact tien jaar geleden nog in de vierde klasse speelde. “Het mooie is dat in deze groep ook nog een aantal jongens zit die heel die opmars hebben meegemaakt”, stelt de verdedigende middenvelder. “En het mooie aan deze periode is dat we ons al verzekerd weten van een toetje en dat het seizoen vanaf nu alleen nog maar nog mooier kan worden.”
Zelf maakt Biemans sinds begin vorig seizoen deel uit van de selectie van Mark Moen. “In de jeugd heb ik hier tot en met de E’tjes gespeeld. Doordat we toen nog te maken hadden met een slechte grasmat en we niet op een al te hoog niveau speelden, heb ik de stap naar TOGB gemaakt. Daar heb ik de jeugd doorlopen, maar kreeg ik maar niet echt een kans in het eerste elftal. Ik werd in 2022 al door Ron Buijze benaderd of ik geen zin had om terug te keren naar Wippolder, maar dat voelde voor mij nog te vroeg. Toen Mark Moen een jaar later aan de telefoon hing, leek me het wel het juiste moment, want ik was sowieso al van plan om de stap nog eens te zetten.”

Vriendenteam
En met succes: Biemans speelde zich al snel in het elftal, dat vorig seizoen middels een vervangende periode ook al de nacompetitie bereikte. “Eigenlijk voelde het vanaf dag één al goed. Ik kende al een aantal jongens en in de jeugd had ik bij Wippolder al samengespeeld met Koen Buijze en bij TOGB speelde ik met hem en Quinten Hellemons. Ik werd direct al goed opgenomen in de groep en onze grote kracht is denk ik dat we een vriendenteam zijn. Ook buiten het veld doen we veel dingen samen, waardoor we binnen het veld net dat stapje harder zetten voor elkaar. Daarbij hebben we met Mark Moen een trainer die perfect weet hoe hij met de groep moet omgaan: vaak staat hij ertussen en als het moet staat hij erboven. Daarnaast zorgen zijn trainingen ervoor dat we scherp de wedstrijden ingaan. Hierbij hebben we op voetballend vlak heel wat in onze mars, maar als het even op passie en inzet moet, kunnen we dat ook brengen. Dat heb je afgelopen zaterdag kunnen zien, met een mooi feest tot gevolg.”

Grootste fan
Bij de verstokte Delftse voetballiefhebber doet de naam Biemans een lichtje branden. Grootvader Peter maakte in de jaren ‘70 van de vorige eeuw furore bij DHC. “Als voetballer is hij mijn voorbeeld”, zegt de 21-jarige kleinzoon. “Ik denk dat we redelijk vergelijkbaar zijn. We zijn allebei de stofzuiger die weet hoe je een zakelijke overtreding moet maken. Daarbij hebben we denk ik beide een zuivere pass en zijn we ook nog eens tweebenig. Dat is een goede eigenschap op de positie waar we spelen. Mijn opa staat wel bijna elke wedstrijd langs de lijn en hij is erg fanatiek. Zo hoor ik hem tijdens de wedstrijd vaak wel en soms, als het te spannend wordt, trekt hij zich ook wel even terug. Ik vind het heel fijn dat hij veel van onze wedstrijden kan bezoeken, want we hebben een heel hechte band.”
Van de tweede seizoenshelft heeft Biemans hoge verwachtingen. “Doordat we al een periodetitel op zak hebben, zal er toch iets minder druk op komen te staan. Daarbij staan we halverwege de competitie bovenaan, dus waarom zou dat aan het eind van het seizoen niet het geval kunnen zijn. Sommige mensen binnen de club vinden het lastig om het uit te spreken, maar ik durf wel te zeggen dat wij gewoon voor het kampioenschap moeten gaan.”
Toch zal er wel wat moeten veranderen. “We moeten meer vertrouwen in onszelf krijgen, dan weet ik zeker dat we een nog betere tweede seizoenshelft gaan draaien. We kunnen namelijk meer dan we zelf denken.”
Ook zelf heeft Biemans doelen. “Ik wil in eerste instantie met Wippolder naar de vierde divisie promoveren en op lange termijn kijken waar mijn plafond ligt. We gaan zien wat de toekomst brengt.”