Silvano Tarantino maakte begin vorig seizoen de overstap van Wilhelmus naar Wippolder. "Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. We spelen echt met een vriendenelftal en de resultaten zijn ook goed." (foto: Roel van Dorsten)
Silvano Tarantino maakte begin vorig seizoen de overstap van Wilhelmus naar Wippolder. "Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. We spelen echt met een vriendenelftal en de resultaten zijn ook goed." (foto: Roel van Dorsten)

Silvano Tarantino strijdt bij Wippolder voor winst in alle drie de helften

sport

DELFT - Wippolder is het nieuwe seizoen goed begonnen. De ploeg van trainer Mark Moen was zaterdagmiddag met 1-2 te sterk voor Den Hoorn. Alleskunner Silvano Tarantino denkt dat er dit seizoen nog vele overwinningen zullen volgen.

Door: Alphons de Wit jr. 

Al te overtuigend was het zaterdagmiddag misschien niet, maar als zo vaak wisten de bezoekers de wedstrijd weer op zijn Wippolders in het voordeel te beslissen. “Je merkte dat dit een bijzondere wedstrijd was”, blikt Silvano Tarantino, zaterdagmiddag spelend op de rechtsbackpositie, terug. “Natuurlijk levert ook deze wedstrijd, net als alle andere, maar drie punten op, maar in het veld voelde ook ik, die hier pas twee jaar speelt, dat in deze wedstrijd verliezen geen optie was. Als je dan aan het eind van de rit met 1-2 wint, is dat natuurlijk heerlijk. En het is natuurlijk mooi om het seizoen met een overwinning te beginnen.”

Warm bad
Zelf is Tarantino pas begonnen aan zijn tweede seizoen bij Wippolder. “En dat bevalt me hartstikke goed. Ik kende de club al, omdat mijn vader hier assistent-trainer van Mark Moen is geweest. In die tijd wilde ik nog niet naar de club komen; ik zou het zelf ook vreemd vinden om een medespeler te hebben die de zoon is van de trainer. Daarnaast zat ik toen nog wel op mijn plek bij Wilhelmus. Toen mijn vader stopte bij Wippolder, benaderde Mark me. Ik vond dat ik er wel aan toe was om het op een niveau hoger te gaan proberen. Helemaal nieuw was de club niet voor mij, want na de wedstrijden van Wilhelmus ging ik al vaak naar Wippolder toe om de derde helft mee te maken. Wat dat betreft is deze club wel uniek: de sfeer is zo goed en we zijn echt een vriendengroep.”
Aanpassingsproblemen had Tarantino dan ook niet. “Ik ben meteen heel goed opgevangen en heb het al vanaf dag één ontzettend naar mijn zin. Daarbij speel ik ook meestal wel. Ik kan op verschillende posities uit de voeten. Sommigen zullen denken dat dat jammer is, omdat je je op die manier niet kunt specialiseren op één positie, maar ik vind het juist wel lekker dat ik op deze manier vaak aan spelen toekom.”

Multi-inzetbaar
Afgelopen zaterdag was dat dus als rechtsback. “Maar ik speel net zo lief rechtsbuiten of centraal op het middenveld. Als rechtsback komen mijn kwaliteiten denk ik wel goed naar voren. Met mijn snelheid zorg ik voor een goede overlap en dus voor aanvallende impulsen. Daarnaast heb ik een enorme wil om te winnen en ga ik elk duel, al ben ik niet erg groot, wel vol overtuiging aan. Dat geldt niet alleen voor mij, want in heel de ploeg heerst denk ik wel een over-mijn-lijk-mentaliteit. We werken hard voor elkaar; als er iemand iets minder lekker in de wedstrijd zit, zet de rest een stapje harder en dat leidt ertoe dat we goede resultaten boeken.”
Die resultaten zijn niet in de minste plaats te danken aan de trainer, Mark Moen. “Hij is gewoon een ontzettend rustige trainer. Hij heeft een beeld van hoe hij het neer wil zetten, maar gaat daarover ook veel met ons als groep in gesprek. Hierbij luistert hij ook naar wat de spelersgroep wil, maar giet hij ook zijn eigen sausje eroverheen. Zo zorgt hij ervoor dat de spelers achter het strijdplan staan.

Vertrouwen
Volgens de 23-jarige alleskunner kan het nog weleens een mooi seizoen worden voor Wippolder. “Vorig seizoen zei ik al dat we bij de bovenste vijf konden eindigen en toen verklaarde iedereen me voor gek. Uiteindelijk werden we tweede, maar stelden de resultaten in de nacompetitie teleur. Ook dit jaar vind ik dat we bovenin mee moeten doen. Waar ik dat op baseer? We hebben niet alleen in voetballend opzicht een goede groep, maar we hebben ook een geweldige mentaliteit. Doordat we een echte vriendengroep zijn, zetten we steeds net dat stapje meer voor elkaar. Daardoor is het moeilijk om van ons te winnen. We moeten er, met de versterkte degradatieregeling die dit jaar nog strenger is dan het afgelopen jaar in elk geval voor zorgen dat we bij die onderste plekken wegblijven.”
Uiteindelijk ziet Tarantino zijn ploeg volgend seizoen misschien wel in de vierde divisie spelen. “En hoe het daar zal lopen, daar kan je nu nog niets over zeggen, maar het moet wel de ambitie zijn om er te komen.”
Voorlopig zit Wippolder er met de winst in de Stad Delft Bokaal, een paar goede bekerwedstrijden en een mooie competitiestart weer goed in. “Dat geldt zowel voor op als buiten het veld. Want we hebben zaterdagmiddag niet alleen de drie punten mee naar huis weten te nemen, maar na de wedstrijd hebben we ook de derde helft gewonnen. Dat is, of we nu gewonnen, gelijk gespeeld of verloren hebben, ook altijd een doel op de wedstrijddag.”