<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Mike Mesker, de trotse aanvoerder van Wippolder, heeft in het verleden voldoende aanbiedingen gekregen om zijn club te verlaten, maar verkiest het voetballen met zijn vrienden boven 'een paar centen'. (foto: Roel van Dorsten)
Mike Mesker, de trotse aanvoerder van Wippolder, heeft in het verleden voldoende aanbiedingen gekregen om zijn club te verlaten, maar verkiest het voetballen met zijn vrienden boven 'een paar centen'. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Mike Mesker wil komende weken aanhaken bij de top met Wippolder

DELFT - Voor Wippolder breekt de komende weken een cruciale fase in de competitie aan. Na de komende drie duels denkt aanvoerder Mike Mesker te weten waar zijn ploeg staat.

Door: Alphons de Wit jr.

De blauwwitten bezetten een nette vijfde positie op de ranglijst, maar als in de komende drie wedstrijden tegen achtereenvolgens koploper Hillegom, runner-up HVV en nummer 3 Oliveo resultaten worden geboekt, is er misschien wel meer mogelijk.
"Het gekke met onze ploeg is," zegt aanvoerder Mike Mesker, "dat de trainer ons voor dit soort wedstrijden niet hoeft te motiveren. Tegen de wat mindere ploegen op de ranglijst vervallen we te vaak in dezelfde fouten, waardoor we onnodig punten verliezen. Het gat met Hillegom, dat tien punten bedraagt, is wat mij betreft dan ook veel te groot. Aan de andere kant moet je ook reëel zijn en duidelijk stellen dat het kampioenschap niet het doel is dat we ons aan het begin van het seizoen hebben gesteld."
Gelukkig is Mesker in deze drie wedstrijden waarschijnlijk van de partij. "Afgelopen zondag tegen Foreholte zou ik geschorst zijn, maar de wedstrijd ging niet door. Gelukkig geldt die schorsing nog voor die wedstrijd en kan ik zondag tegen Hillegom gewoon meedoen." Echt genieten was het vrije weekend voor de aanvoerder niet. "Want de eredivisie ging niet door en ook in Engeland was er heel wat afgelast. Er was dus weinig interessants op tv en ook was het geen weer om lekker met het gezin op pad te gaan.

Promotie
Wel hoopt Wippolder in het restant van de competitie een plek in de nacompetitie om promotie te veroveren. "Ik denk dat een plek in de top-3 tot de mogelijkheden behoort en als dat lukt, dan moet het wel heel gek lopen, wil je de nacompetitie mislopen."
Inmiddels is de aanvoerder alweer bezig aan zijn vijfde seizoen na een uitstapje naar dvv Delft. "In de tijd dat ik die overstap maakte, speelde Wippolder nog in de vierde klasse en zag het er niet echt naar uit dat ze daar op korte termijn uit zouden komen. Daarom ben ik bij Delft gaan voetballen, waar ik het vier seizoenen lang ontzettend naar mijn zin heb gehad. We hadden ook daar een vriendengroep en met Pierre van Zinnen en later Ronald Hes als trainers liep het hartstikke goed. Ik geloof dat we elk jaar de nacompetitie hebben gehaald. Na een tijdje stopte er wat oudere jongens en viel de groep een beetje uit elkaar."
Daarop keerde Mesker terug op het oude nest. "En dat is redelijk succesvol gebleken, want onder Marcel de Letter promoveerden we van de vierde naar de tweede klasse. De eerste twee seizoenen op dit niveau deden we bovenin mee, vorig seizoen ging het lange tijd wat minder en hopelijk is het nu tijd voor de volgende stap omhoog."

Trainer
Dat moet dan gebeuren onder leiding van trainer Ronald Hes, die Mesker nog kent uit zijn laatste seizoenen bij Delft. "Hij is wel een wat andere trainer dan Marcel, die het natuurlijk ook fantastisch heeft gedaan. Ronald pakt het misschien iets professioneler aan en kan absoluut niet tegen zijn verlies. Verder wist ik van mijn tijd bij Delft al dat het met de trainingen altijd wel goed zat. Het mooie is dat Marcel een heel mooi fundament heeft neergezet en dat Ronald daarop verder wil bouwen."
Dat fundament bestaat uit een aantal jongens die al heel lang met elkaar samen voetballen. "Jongens als Daley Uythof, Ricardo van Heijst en Colin Venema spelen al vanaf het moment dat ze begonnen met voetballen samen en daar is de laatste jaren een mooie groep omheen gevormd. Als aanvoerder probeer ik daarbij vooral in de coaching mijn rol te pakken en qua instelling het goede voorbeeld te geven. Ik ben inmiddels 29 jaar en heb er al wat jaartjes op zitten. Daarin heb ik veel geleerd, maar het lukt me nog steeds niet altijd om mijn temperament in toom te houden. Daar baal ik wel van, want ik krijg nog weleens een kaart vanwege protesteren. Ik bedoel het dan niet vervelend, maar ik ben ontzettend fanatiek en kan mijn emotie dan niet op een andere manier kwijt."

Toekomst
Sinds zijn terugkeer bij Wippolder is Mesker alweer aan zijn vijfde seizoen bezig. Redenen om zijn geluk elders te beproeven, ziet hij niet. "Ik ben geen clubhopper. Ik ben weleens door andere clubs gevraagd, maar waarom zou ik daarop ingaan? Ik speel hier met mijn vrienden en ik denk niet dat ik het bij een andere club nog net zo naar mijn zin ga hebben. Verder heb ik in de jeugd al op het hoogste niveau gespeeld: ik heb twee jaar bij Feyenoord in de opleiding gespeeld met jongens als Garry Rodriguez, die nu bij Galatasaray zit, Leroy Fer en Daryll Janmaat. Na die twee jaar had ik in het begin nog wel wat contact met die jongens, maar daarna verwatert dat natuurlijk."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>