Met zijn voetballend vermogen is Tjebbe Baggerman al jaren vaste kracht bij Den Hoorn. "En ik wil voorkomen dat het aan het eind van de competitie net zo spannend wordt als het vorig seizoen was." (foto: Roel van Dorsten)
Met zijn voetballend vermogen is Tjebbe Baggerman al jaren vaste kracht bij Den Hoorn. "En ik wil voorkomen dat het aan het eind van de competitie net zo spannend wordt als het vorig seizoen was." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Tjebbe Baggerman hoopt snel omhoog te kijken met Den Hoorn

sport

DEN HOORN - Den Hoorn heeft nog van alles om voor te spelen deze competitie. De Midden-Delflanders staan weliswaar op de zevende plaats, maar het gat met koploper RKDEO bevat slechts vier punten. Tjebbe Baggerman heeft zijn focus voorlopig vooral op directe handhaving. 

Door: Alphons de Wit jr. 

De ontlading was groot halverwege juni afgelopen jaar. In de finale van een nacompetitie die Den Hoorn na enkele ware Houdini-acts wist te bereiken werd met 4-1 afgerekend met Nieuwerkerk. En dus startten de Midden-Delflanders ook begin dit seizoen weer in de eerste klasse.
Ruim een halfjaar en een half seizoen later staat de ploeg van trainer Nick van den Bos precies halverwege de ranglijst. “En dat is vooral het resultaat van een sterke fase van vlak voor de winterstop”, vat verdediger Tjebbe Baggerman samen. “En ook de 2-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen Die Haghe was wel erg lekker, zeker als je ziet dat we de week ervoor in de laatste minuut verloren van Valken ‘68. Dat soort puntjes zijn in deze competitie gewoon heel erg belangrijk.”

Rommelige start
Het begin van het seizoen was voor Den Hoorn vooral erg rommelig. “Ten eerste stopten met Robert-Jan Kuipers en Donny Slot twee ervaren spelers in een toch al heel jonge selectie. Er moesten weer nieuwe jongens worden ingepast en onze nieuwe trainer, Robin Knoester, was al vroeg in het seizoen vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt om te stoppen. Dat kwam de stabiliteit natuurlijk niet ten goede. Uiteindelijk nam Nick van den Bos het net als eind vorig seizoen over en zetten we in de laatste wedstrijden voor de winterstop een aardige reeks neer.”
Afgelopen zaterdag werd tegen Die Haghe een even zwaarbevochten als broodnodigezege geboekt. “In het begin ging de wedstrijd aardig gelijkop, al hadden wij wel wat meer balbezit. Zij kwamen echter op voorsprong, waarna we snel op gelijke hoogte kwamen. Na een 1-1 ruststand, kreeg één van hun spelers zijn tweede gele kaart. We hadden wat moeite om die man-meer uit te spelen, maar kwamen wel op voorsprong. Ondanks het feit dat zij een man minder hadden, werden ze nog wel zo nu en dan gevaarlijkl, maar gelukkig konden we ze in die fase van het scoren afhouden.”

Kwaliteiten
Ondanks het feit dat aan het begin van het seizoen nogal wat werd gewisseld in de opstelling, kwam Baggerman in op één na alle wedstrijden in actie. “Ik zit nu voor het vijfde jaar bij de selectie en ik heb in die jaren heel veel gespeeld. Ik begon als centrale verdediger, maar John Hage gebruikte me als linksback, een positie die me iets minder ligt. De laatste tijd sta ik weer links centraal en ik denk dat mijn kwaliteiten daar goed tot zijn recht komen. Ten eerste draag ik voetballend mijn steentje bij met mijn passing en ik geef altijd de volle honderd procent. Verder gaat het verdedigend steeds beter, al kan ik daarin nog wel wat stappen maken.”

Dicht op elkaar
De overwinning op Die Haghe van afgelopen zaterdag was een heel belangrijke, want de 23-jarige verdediger wil dit jaar vooral wegblijven bij de onderste plekken. “Want het spelen van een nacompetitie is me vorig seizoen niet heel goed bevallen. Doordat het zo dicht op elkaar staat, kan je met een paar tegenvallende resultaten zomaar in de gevarenzone terechtkomen. Aan de andere kant kun je met twee overwinningen achter elkaar misschien zomaar meedoen om het kampioenschap. Dat maakt het in deze poule erg spannend.”
Ook in de thuiswedstrijd tegen Wippolder, de tegenstander van dit weekend, werd nipt verloren. “Tijdens die wedstrijd werd vlak voor tijd onze gelijkmaker in mijn ogen onterecht afgekeurd. Daarom denk ik dat we daar wat recht te zetten hebben en afgelopen seizoen hebben we daar ook gewonnen. Dit zijn toch wedstrijden die net even zijn dan alle andere wedstrijden, want het is Den Hoorn tegen de beste ploeg van Delft. En er zijn ok nog wel wat dwarsverbanden tussen beide clubs, dus ik denk dat het een leuk potje kan worden.”
Hopelijk zal Den Hoorn ook de vruchten plukken van de teambuilding tijdens het trainingskamp. “In de winterstop zijn ze naar Torremolinos geweest en ik begreep dat de sfeer weer ontzettend goed was en het was weer tot in de puntjes geregeld. Helaas kon ik zelf niet mee vanwege mijn studie, maar volgend jaar ben ik er zeker weer bij.”
De komende maanden staan dus vooral in het teken van de opleiding en het voetballen. “Want ik hoop over een maand of twee af te studeren en het voetballen is daarnaast natuurlijk een heerlijke afleiding. Als we zo snel mogelijk definitief veilig zijn, kunnen we altijd kijken wat nog meer mogelijk is.”