Afbeelding

Zo bespaar je in 2023 op tal van abonnementen

Partnerbijdrage

De inflatie in 2022 was goed te merken, steeds meer mensen kregen moeite om de vaste lasten nog op te brengen. Vooralsnog lijken de prijzen nog steeds te stijgen. Met het nieuwe jaar in de kinderschoenen is dat een mooi moment om je huidige abonnementen eens onder de loep te nemen. Mogelijk dat je nog flink wat kunt besparen.

Welkomstkorting bij internet

Ben jij al jaren trouw aan je huidige internet provider? Dan is het een goed moment om prijzen van internet thuis te vergelijken. Aanbieders geven namelijk vrijwel altijd welkomstkorting aan nieuwe klanten, wat je zomaar tot €25 per maand kan schelen in het eerste (half) jaar van je abonnement. Daarmee bespaar je dus best een flinke duit. Door middel van de overstapservice zorgt je nieuwe provider ervoor dat je geen dag zonder internet zit. Alles om het voor jou als nieuwe klant aantrekkelijk te maken.

Wel of geen televisie abonnement

De kunt het abonnement voor internet direct combineren met tv. Wanneer je namelijk kiest voor een combi-abonnement dan ben je relatief gezien voordeliger uit. Je controleert de verschillende deals eenvoudig via vergelijkingssite ProviderCheck.nl. Kijk je nooit reguliere tv? Dan kun je dit abonnement beter skippen. Je kunt bijvoorbeeld gratis RTL-programma’s kijken via RTLXL, en SBS via KIJK. Bij deze gratis streamingsdiensten moet je wel door reclames heen.

Keuzestress bij streaming

Wil je geen reclame kijken en maak je liever gebruik van streaming apps? Als je bij meerdere diensten een abonnement afsluit dan kom je best prijzig uit. Je kunt dit dus beter afwisselen. Veel diensten bieden een gratis proefperiode tot een maand, zodat je dus een maand gratis kan testen of het aanbod bij je past. Door die proefperiodes af te wisselen kun je al mooi een aantal maanden abonnementsgeld besparen. En dat weet je daarna op welke dienst je een blijvend abonnement wil nemen.

Vaker digitaal lezen

Heb je een abonnement op de krant, op meerdere tijdschriften? Koop je geregeld een nieuw boek? Overweeg dan om over te stappen op digitaal lezen. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan lezen van papier, stappen toch steeds meer mensen over naar digitaal lezen. Bovendien is het voordeliger dan losse kranten, tijdschriften en boeken aanschaffen. Het voordeel van bijvoorbeeld een e-reader is dat je die ook overal eenvoudig mee naartoe neemt. Neemt minder ruimte in en weegt bijna niets.

Sportschool abonnement dat bij je past

Wil je jezelf al maanden pushen om naar de sportschool te gaan en zeg je daarom dat abonnement niet op? Pijnig jezelf niet langer en ben eerlijk naar jezelf toe: ga je wel of niet sporten? Ga je maar één keer per week? Dan kun je prima je abonnement omzetten naar eens per week sporten. Soms kun je ook rittenkaarten of dagpassen kopen, wat misschien voordeliger is maar heel sporadisch gaat. Door te kiezen voor een sportschool abonnement dat bij je past kun je vaak flink wat geld besparen.

De grote abonnementen schoonmaak

Tot slot is het slim om simpelweg even al je abonnementen na te lopen. Wie weet heb je nog abonnementen lopen die je simpelweg niet gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld ook de loterij opzeggen, of die streamingsdienst die je toch al een maand niet hebt aangekeken. Schrijf daarnaast afloopdata van abonnementen in je agenda. Sommige abonnementen worden automatisch verlengd. Misschien heb je dat niet in de gaten en betaal je de volle mep voor iets dat je eigenlijk toch niet per se nodig hebt.