Afbeelding

Tover je huis om tot kerstpaleis met guirlandes

Partnerbijdrage

Wil je je huis sfeervol aankleden voor kerst? Dat kan tegenwoordig op verschillende manieren. Veel mensen halen in ieder geval een kerstboom in huis. Deze versieren zij met verlichting, slingers en kerstballen, waardoor er een vrolijk geheel ontstaat. Sommige mensen vinden het wat saai om alleen een kerstboom neer te zetten. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je bijvoorbeeld ook nog iets leuks in de vensterbank of op tafel zetten. Als dit je niet ver genoeg gaat, kun je ook nog een stap verder gaan en jouw huis versieren. Jouw huis versier je met guirlandes die zijn voorzien van verlichting. Met deze kerstversiering tover jij jouw huis om tot een waar kerstpaleis.

Wat zijn guirlandes?
Guirlandes worden door veel mensen gebruikt om hun woning rond de feestdagen extra sfeervol aan te kleden. Toch is lang niet iedereen er bekend mee. Doet deze term bij jou ook geen belletje rinkelen? Denk dan niet dat je ze nog nooit gezien hebt. Deze populaire kerstdecoratie wordt namelijk vaak gebruikt om gevels, binnenruimten en overspanningen sfeervol aan te kleden voor de kerstperiode.

De kans bestaat dat je nog steeds niet weet waar we het nou precies over hebben. Daarom lichten we hier kort toe wat guirlandes precies zijn. Kort door de bocht is een guirlande niets anders dan een groene kerstslinger. Heb je zelf ook zo’n slinger in jouw kerstdoos zitten? Dan hang je deze vast en zeker ook op in de donkere dagen voor kerst. Met een guirlande geef je jouw woning namelijk een extra sfeervolle uitstraling.

Waar hang je ze op?
Huizen, winkels en bedrijfspanden worden in de kerstperiode vaak sfeervol aangekleed. Je ziet niet alleen kerstbomen en kerstverlichting, maar ook guirlandes. Deze kerstdecoratie is vooral populair vanwege het grote aantal manieren waarop je hem kunt gebruiken. Je kunt guirlandes namelijk ophangen aan het plafond of langs de muur. Daarnaast kun je ze gebruiken om een raam of een deur mee te omlijsten. Deze kerstverlichting kan jou dus helpen om een waar kerstpaleis van jouw woning te maken.

Wie denkt dat guirlandes alleen geschikt zijn voor binnen, heeft het mis. Deze kerstdecoratie wordt namelijk ook regelmatig buitenshuis gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die een guirlande ophangen langs de rand van hun dank of er een veranda mee omlijsten. Kies je voor een slinger van kunstdennen? Dan hoef je jouw guirlande na de kerst niet weg te gooien. Doordat deze guirlandes niet van echte naalden gemaakt zijn, zijn ze bestand tegen vocht en kou. Hierdoor beleef je jarenlang plezier aan een guirlande.

Guirlandes met verlichting
Vind je het wat saai om een groene kerstslinger op te hangen? Dan denk je mogelijk dat een guirlande niets voor jou is. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Je kunt namelijk ook een guirlande met verlichting kopen. Grote voordeel hiervan is dat de verlichting al verwerkt is in de guirlande. Hierdoor hoef je de slinger alleen op te hangen en hem op het stroomnet aan te sluiten. De lampjes beginnen dan direct te branden, waardoor er nog meer sfeer ontstaat.

Als je een guirlande buiten ophangt, hul je de buitenkant van jouw woning ook in een kerstsfeer. De lampjes in de kerstslinger zorgen namelijk voor licht in de duisternis. Je kunt de lampjes zelf in- en uitschakelen met behulp van de stekker. Vergeet je dit regelmatig? Dan biedt een tijdschakelaar uitkomst. Hiermee stel je zelf de tijd in waarop de verlichting in- en uitgeschakeld wordt. Je kunt ook kiezen voor een schemerschakelaar. Jouw guirlandes met verlichting beginnen dan te branden zodra het buiten gaat schemeren. Met een tijd- of schemerschakelaar kun je niet langer vergeten om jouw guirlandes in en/of uit te schakelen.

Eenmalige investering
Veel mensen schrikken in eerste instantie van de prijs van een guirlande. Dat is logisch, want zo’n kerstslinger kan je behoorlijk wat geld kosten. Dit is zeker het geval als je een guirlande met verlichting zoekt. Laat je hierdoor niet weerhouden deze kerstdecoratie te kopen. Het gaat hier namelijk om een eenmalige investering. Je gooit een guirlande namelijk niet na één jaar weg, maar kunt hem de jaren daarop opnieuw gebruiken.

Waar koop je een guirlande?
Wil je een guirlande met verlichting kopen? Dan kun je hiervoor naar een fysieke winkel gaan. Veel mensen bestellen zo’n groene kerstslinger tegenwoordig ook online. Het aanbod is hier vaak een stuk groter en bovendien hoef je er de deur niet voor uit. Als jij jouw guirlande bij Kerstverlichtingbuiten.com voor 16:00 online bestelt, wordt deze meestal de volgende dag bij jou afgeleverd. Bijkomend voordeel is dat je online kunt besparen op guirlandes.