Afbeelding

De goedkoopste zorgverzekering voor 2023

Partnerbijdrage

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering voor 2023? Kom er dan achter welke zorgverzekering het meest voordelig is voor jouw persoonlijke situatie. Hierbij is het van belang om te kijken naar je eigen zorgbehoefte. Wellicht kun je met een standaard basisverzekering uit de voeten en kies je voor het laagste premiebedrag, maar het kan ook zijn dat andere opties voordeliger voor je zijn. 

Zorgverzekering met de laagste premie

Dat je op zoek bent naar de goedkoopste zorgverzekering voor 2023, wil niet betekenen dat je voor een zorgverzekering met de laagste zorgpremie moet kiezen. Het is bij het maken van de keuze belangrijk om rekening te houden met de zorg die je het komende jaar daadwerkelijk verwacht te gebruiken. Indien je jong en gezond bent en nauwelijks een bezoek aan een arts brengt, heb je vaak aan een basisverzekering genoeg. In dit geval kun je kiezen voor een lage zorgpremie zodat je per maand een minimaal bedrag uitgeeft. Dit betekent wel dat hoe lager de zorgpremie hoe hoger het eigen risico is. Aangezien je waarschijnlijk minimaal gebruik maakt van de zorg is deze optie in dit geval de goedkoopste optie. 

Laag eigen risico

Echter als je een veelgebruiker van de zorg bent, omdat je wellicht een chronische ziekte hebt, dan is het verstandig om een basisverzekering te nemen met een hoger premiebedrag en een lager eigen risico. Omdat je zeer waarschijnlijk het bedrag van het eigen risico helemaal zult opmaken is het in dit geval voordeliger om het eigen risico zo laag mogelijk in te stellen. Gelukkig hoef je dit allemaal niet zelf uit te zoeken en kun je met een online programma heel makkelijk erachter komen welke zorgverzekering voor jou de goedkoopste is. 

Online zorgverzekeringen vergelijken

Met de vergelijker kun je heel eenvoudig erachter komen welke zorgverzekering het meest voordelig voor jou uitpakt. Je hoeft daarbij niet zelf het hele internet af te speuren voor informatie. Aan de hand van data die je invult kan de vergelijker je huidige zorgverzekering vergelijken met alle andere zorgverzekeringen die er zijn. Zo kun je aangeven hoe oud je bent, of je eventueel aanvullende zorg verwacht nodig te hebben zoals fysiotherapie en of je extra dekking wilt voor bijvoorbeeld anticonceptie. In de resultaten kun je zelf de meest voordelige zorgverzekeringen selecteren en de details met elkaar vergelijken. Zo maak je makkelijk en snel een weloverwogen keuze voor de goedkoopste zorgverzekering voor 2023.