Afbeelding

Hoe vind ik een betrouwbare APK-garage in Den Haag?

Algemeen

Er zijn veel autogarages in Den Haag te vinden, maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste garage kiest? Het is slim om ervoor te zorgen dat je auto ieder jaar gekeurd wordt, zo weet je zeker dat je auto technisch gezien in orde is en aan de wettelijke voorschriften voldoet. Deze keuring vindt plaats in een APK-garage. Gelukkig is er genoeg keuze in het aanbod van garages in Den Haag, ook als je graag een APK in het centrum van Den Haag wilt. 

De juiste APK-garage kiezen

Als je de juiste garage voor een APK-keuring in Den Haag zoekt, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden:

Kies een garage die bij je auto past

Het is belangrijk om een garage uit te kiezen die bij je auto past. Het is niet verstandig om met een Volkswagen bij een garage aan te komen die zich specialiseert in Renaults. Kijk dus goed of de garage ook voor jouw type auto geschikt is. Dit hoeft niet te betekenen dat je alleen garages die zich in jouw merk hebben gespecialiseerd kunt uitzoeken, onafhankelijke garages kunnen vaak veel verschillende soorten auto’s keuren. Maar informeer hier van tevoren goed naar. Het is belangrijk dat de mensen die bij de garage werken over de juiste kennis beschikken en dat ze de juiste onderdelen op voorraad hebben, anders kan het zijn dat je plotseling lang moet wachten voordat je weer de weg op kunt. Daarnaast is een keuring bij een merkdealer over het algemeen wat goedkoper dan een keuring bij een onafhankelijke garage.

Ga zelf op onderzoek uit

Natuurlijk kun je online verschillende garages gaan opzoeken en vergelijken. Maar vergeet ook niet je eigen vrienden en familie in te schakelen. Zij kunnen vaak betrouwbare informatie geven. Vraag naar hun ervaringen met verschillende garages: moesten ze lang wachten? Kregen ze een eerlijke prijs of viel het plotseling hoger uit? Zouden ze de garage aanbevelen? Als er een garage is die door veel mensen in je omgeving wordt aanbevolen, dan is dit waarschijnlijk een veilige optie. Als deze garage ook nog goed bij je auto past, dan heb je de juiste garage gevonden en ben je klaar voor een goede APK in Den Haag!

De APK-keuring

Als je de juiste garage voor je auto hebt gevonden, dan kun je de APK-keuring laten uitvoeren. Ook hier zijn er weer enkele aspecten waar je op kunt letten: 

De voorbereiding

Natuurlijk is het allereerst belangrijk dat je op tijd je APK-keuring laat uitvoeren. Zes weken voor de uiterste datum krijg je hier bericht over. Als je geen risico wilt nemen, kun je het beste gelijk een afspraak inplannen. Verder kun je vlak voor de afspraak zelf ook nog wat onderhoud aan de auto doen, dit verkleint de kans op dure onderhoudskosten van de garage:

  • Maak de auto goed schoon, dit geeft een goede eerste indruk
  • Check of de reservoirs met ruitenwisser- en koelvloeistof bijgevuld moeten worden
  • Check of alle lampen goed werken (anders kun je deze vaak zelf eenvoudig vervangen)
  • Check het oliepeil (en vul eventueel olie bij als er nog weinig in zit)


De juiste prijs

Een APK-keuring heeft geen vaste prijs, maar meestal liggen de kosten voor een losse keuring (waarbij geen onderhoud wordt verricht) tussen de €30 en €40. Mocht de prijs een stuk duurder uitvallen, dan is het verstandig te informeren waarom dit het geval is.