Afbeelding

5 x inspiratie: zo maak je van je tuinoverkapping een buitenhuis

Partnerbijdrage

Wanneer de blaadjes beginnen te vallen en het kwik daalt, maak je steeds minder gebruik van je tuinoverkapping. Het is te fris om er hele dagen te vertoeven. Jammer, want het uitzicht op de tuin is zo rustgevend, ook in de koudere maanden. Hoe geniet je jaarrond van je tuinoverkapping, of beter nog: hoe tover je het geheel om tot buitenverblijf?

Glazen schuifwand: het Ei van Columbus

De eerste stap is het plaatsen van een glazen schuifwand. Bij mooi zomer weer zet je die helemaal open en is de overkapping gewoon nog steeds een overkapping, maar wanneer het regent, sneeuwt, hagelt of onweert zit jij lekker beschut binnen met de schuifwand dicht. Iets te drinken, een spelletje te doen of zelfs aan het thuiswerken. Je kiest voor getint glas of helder glas en het mooie is dat deze schuifwanden geschikt zijn voor elke ruimte, dus ook voor je uitgebouwde woonkeuken. 

‘Buiten’ thuiswerken

Na het installeren van de schuifwand - kijk op de website verandaglas voor tal van handige tips, foto’s en voorbeelden - zorg je er natuurlijk voor dat er ook onder je overkapping wifi aanwezig is om er van alles te kunnen doen. Skypen met een verre vriend of gewoon een beetje door je socials scrollen. Met name om ‘buiten’ te kunnen werken is wifi noodzakelijk, deze trek je simpelweg vanuit het huis door met een wifi-versterker. 

Bakkie koffie, thee of ander drankje

De faciliteiten om iets lekkers in te kunnen schenken zijn zo geregeld. Richt een hoekje in als kitchenette en je hoeft niet steeds heen en weer te lopen als je dorst hebt. Dat is natuurlijk ideaal in de winter, als het vies weer is en je trek krijgt in een bak thee. Maar ook in de zomer - denk aan een hotelkoelkastje! - is het fijn om snel iets kouds te kunnen pakken. 

Het wordt helemaal behaaglijk met een (duurzame!) warmtebron

Een warmtebron maakt deze ruimte behaaglijk. Doe dit wel op een duurzame manier. Een houtkacheltje is een optie wanneer je voor duurzame verbrandingsmaterialen kiest. Populair zijn tegenwoordig de energiezuinige infraroodpanelen. Tik het maar in op de zoekmachine en je wordt een stuk wijzer over dit fenomeen. 

Superdeluxe: tv kijken onder je overkapping

Je kunt op je laptop een serie of wedstrijdje aanzetten, maar het echte tv-gevoel krijg je wanneer je een tv-scherm ophangt en daar je favoriete programma naartoe ‘cast’. Casten is tv kijken op groot scherm vanuit je mobiel of tablet. Heb je een flatscreen over? Daarmee maak je je overkapping superdeluxe!