Afbeelding

Inzamelactie van Dorcas Hulp Delft en Haaglanden succesvoller dan ooit

lopende zaken

Editie: Week 8, Jaargang 23 |

Twee van de vrijgevige donateurs ten behoeve van de meest recente inzamelactie van Dorcas Hulp Delft en Haaglanden.

DELFT – Dorcas Hulp Delft en Haaglanden heeft weer een succesvolle inzamelactie gehouden. De opbrengst van de meest recente inzamelweek is voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Oost-Oekraïne. De inzameling vond plaats van 7 tot en met 14 februari. De mensen hebben meer dan 2.500 kilogram kleding, dekens en schoeisel gedoneerd. Ook kwamen er veel voedsel, verbandmiddelen, kook-, bad- en braadpannen en hygiëne-artikelen binnen. Er werd 78 euro geschonken voor de transportkosten. Dorcas, met Wim van Dorp als voorman, is bijzonder dankbaar voor deze geweldige opbrengst!

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al dertig jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa en Afrika.
Dorcas is actief op het gebied van duurzame ontwikkeling, sociale zorg en rampenmanagement, zoals preventie, voorbereiding, noodhulp en wederopbouw. Dorcas heeft 154 projecten in 17 landen en werkt samen met plaatselijke partnerorganisaties. Dorcas wordt gesteund door duizenden actieve vrijwilligers en donateurs.
Dorcas werkt in Oost-Europa en Afrika samen met lokale partnerorganisaties. De organisatie traint en begeleidt hen, zodat de projecten die zij beheren effectief zijn op het gebied van noodhulp en wederopbouw, sociale zorg en ontwikkelingssamenwerking.
Aandachtsgebieden voor minder armoede en meer zelfredzaamheid zijn: duurzame economische ontwikkeling; rampenmanagement; gezondheidszorg; water en sanitatie; sociale zorg; kinderzorg en -ontwikkeling; financiële adoptie van ouderen; financiële adoptie van kinderen.
Dorcas wil met haar projecten bijdragen aan de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, met respect voor de verschillende rollen die zij vervullen in de verschillende culturen. Dit doet zij door zich te richten op het oplossen van problemen die gelijkheid in de weg staan en door er rekening mee te houden in de opzet van projectactiviteiten.
Dorcas denkt aan toekomstige generaties. In haar projecten verkleint ze de negatieve impact op het milieu en bevordert een duurzame omgang met de leefomgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorman Wim van Dorp via (070) 415 10 13 of (06) 485 259 32. Of kijk op www.dorcashulpdelft.nl.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12