Wie wordt de Delft op Zondag Look-a-Like 2013?

cultuur

Editie: Week 22, Jaargang 21 |

Franco Palomba?

DELFT – De krant Delft op Zondag zoekt lezers die op bekende Nederlanders lijken. Uit de inzendingen kiest een deskundige jury – bestaande uit fotograaf Henk Koster, ondernemer Tijn Noordenbos en redacteur Karl Flieger de Delft op Zondag Look-a-Like 2013. ?

Vandaag de eerste kandidaat: Franco Palomba. Op wie hij lijkt hoeven we niet uit te leggen…?

“Mijn zoon Fabio heeft me erin geluisd”, begint Franco – een van de gezichten van Plan B op de Boterbrug – een beetje voorzichtig. De gelijkenis op de foto met cabaretier Najib Amhali is meer dan treffend. Franco: “Ik heb in Amstelveen in een zaak gewerkt en daar kwam eens een meisje naar me toe: ‘Hé, Najib, wat leuk!’ Toen ik zei dat ik Najib niet was, wilde ze dat niet geloven. Ik heb het een paar keer moeten zeggen voordat het doordrong, haha!”?

Dat niet iedereen Franco met de populaire Marokkaan verwart, blijkt wel uit een grappige anekdote. Franco: “Ik stond in de Carrousel, komt er ook een meisje op me af die dacht dat ik Najib was. Maar toen ze even beter keek, zei ze: ‘O nee, je bent het niet; je hebt geen haar!’ Nou, lekker dan. Trouwens, ik lijk helemaal niet op Najib want hij is jonger dan ik. Hij lijkt op mij!” Maar of het evenbeeld in kwestie daar van onder de indruk is…??

Meedoen met de Delft op Zondag Look-a-Like 2013? Dat kan. Stuur een mail met je favoriete foto van je evenbeeld en een foto van jezelf naar redactie@delftopzondag.nl. We hebben al een aantal inzenders die met recht kunnen zeggen dat ze ‘op een BN’er lijken’ Dat kunnen Henk Koster en Tijn Noordenbos beamen. Henk: “Er zitten nu al leuke inzendingen bij. Het is de kunst die mensen precies zo te fotograferen als de man of vrouw op wie ze denken te lijken. Dat is leuk werk, dat hebben we met Franco al gemerkt. En het was in zijn geval niet eens zo heel moeilijk. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hem en Najib niet goed uit elkaar kunnen houden. Misschien kunnen we Najib wel eens naar Delft laten komen om ze samen op de foto te zetten.”?

Dat zou leuk zijn. Voorlopig mag Franco Palomba zich de eerste en een uitstekende kandidaat noemen. En als hij niet wint? “Dan gaan we over op Plan B…” (KF)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12