Afbeelding

Uit de Kunst maakt korte metten met hoge koffieprijzen

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

De koffie is bij Uit de Kunst zowel verrukkelijk als spotgoedkoop: 1,65 euro voor een gewoon kopje koffie, 1,75 euro voor een cappuccino.

DELFT – Het goede voornemen van Uit de Kunst voor 2015 is om mensen voortaan te laten genieten van een heerlijk kopje koffie, waarbij je bij het afrekenen niet langer een hartverzakking krijgt vanwege de hoge prijs.

“De prijs voor een kopje koffie is in Delft, maar ook in de rest van ons land, veel te hoog. Daar mag wel eens wat aan gedaan worden”, vindt Tijn Noordenbos. Als eigenaar van koffiehuis annex kleding- en meubelzaak Uit de Kunst weet Noordenbos waarover hij praat. “Italië, waar ik regelmatig kom, is het koffieland bij uitstek.” Hij toont een bonnetje van Caffe Vicarelli uit Turijn, gedateerd op 12 december 2014: “Eén euro voor een heerlijke kop koffie, en één euro dertig voor een cappuccino. Kom daar in ons land nog maar eens om! Bijna overal in de horeca zit je tegen de twee euro aan of ruimschoots eroverheen, voor een gewoon kopje koffie zonder franje of iets extra’s.”


Noordenbos heeft daarom besloten om de knuppel in het hoenderhok te gooien: “Vanaf 1 januari 2015 betaal je bij Uit de Kunst slechts 1,65 euro voor een kopje kwaliteitskoffie en 1,75 euro voor een uitmuntende cappuccino. Daar krijg je als extraatje niet zo’n in plastic verpakt horecakoekje bij, maar ons eigen versgebakken Uit de Kunst-koekje.” Deze actie loopt het hele jaar en wordt bij succes vanzelfsprekend verlengd.

Uniek
Uit de Kunst is sowieso een adres om niet te vergeten. Vlakbij de Oude Jan aan de Oude Delft zit een onderneming die uniek is in Delft en ver daarbuiten. “Ik vat het altijd samen onder de noemer ‘kleding – kasten – koffie’”, aldus Noordenbos. Het koffiehuis is in Franse stijl ingericht, met veel typisch Franse verzamel- en reclameobjecten. Naast de reeds genoemde heerlijke koffie voert Uit de Kunst ook een uitgebreide lunchroommenukaart. Die lekkernijen kunnen onder meer in de sfeervolle binnentuin genuttigd worden. Die binnentuin met serre is het domein van twee papegaaien, de levende mascottes van Uit de Kunst. “Ze zijn niet babbelziek, maar als ze er zin in hebben laten ze zeker van zich horen. Een van de twee zingt zelfs ‘Hand in hand, kameraden’”, lacht Noordenbos.


In de winkelruimte naast het koffiehuis verkopen Noordenbos en zijn partner Annemiek de eerder genoemde kasten en kleding. Er zijn zowel oud meubilair in voornamelijk art deco-stijl te vinden als nieuwe, op maat gemaakte meubels. Noordenbos, professioneel meubelmaker, ontwerpt en maakt de meubels zelf. Wat de kleding betreft heeft Uit de Kunst een uitgebreide collectie damesmode in huis van merken als ML. Collections, Oska, Eva – Claudi, Bink, Ien en Jan, Nannings, Transit en No Men’s Land.
Uit de Kunst is gevestigd aan de Oude Delft 140 in Delft. Openingstijden koffiehuis: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur en zondag van 11.00 tot 17.30 uur. Openingstijden winkel: woensdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.30 uur en zondag van 14.00 uur tot 17.30 uur. Zie ook www.uitdekunstdelft.nl of de Facebookpagina van Uit de Kunst Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12