Regi Blinker, vorig jaar nummer 40 op de lijst. (foto: Jesper Neeleman)
Regi Blinker, vorig jaar nummer 40 op de lijst. (foto: Jesper Neeleman)

Bekende Delftenaren Regi Blinker en Jacques Nieuwlaat over de Bekendste Delftenaar-verkiezing

bekendste delvenaar

DELFT – De Bekendste Delftenaar-verkiezing is volop losgebarsten. Bekende Delftenaren Regi Blinker en Jacques Nieuwlaat zijn beiden vaak op tv geweest, maar kwamen vorige verkiezing niet verder dan plek 40 en geen vermelding.

Regi Blinker, oud voetballer van onder meer Feyenoord en Celtic en de man achter het magazine Life After Football, staat elk jaar wel in de Top 100. En dat terwijl hij hier al even niet meer woont. "Maar ik voel me nog wel Delftenaar", zegt Blinker. "M'n kantoor is in Delft, dus ik ben hier nog elke dag. Het grootste deel van m'n familie en veel van m'n vrienden en kennissen wonen hier bovendien. Ik heb Delft nooit echt verlaten." Hij snapt wel dat er elk jaar mensen zijn die op hem stemmen. "Ik heb lang in Delft gewoon, bij Delfia, DHC en Feyenoord gevoetbald en ben altijd heel positief over m'n stadje geweest. Daarnaast heb ik hier natuurlijk een best grote familie, de Blinkers zijn productief."
Dartminnend Nederland luistert op RTL7 momenteel weer elke avond naar de stem van Delftenaar Jacques Nieuwlaat, die het ene jaar wel en het andere jaar weer niet in de lijst staat. "Ik heb werkelijk geen idee hoe dat komt", reageert Nieuwlaat. "Mijn werk verandert niet zoveel. Het WK is wel het meest bekeken darts-programma. Als de verkiezing een maand later was, zou ik denk ik hoger eindigen."
Regi Blinker bekommerde zich afgelopen jaren vooral om zijn blad Life After Football, dat hij nu ook in andere Europese landen opzet. "Tien jaar geleden vroegen veel mensen zich af waarom ik zo'n blad begon. Dat zal wel gauw over zijn, dachten ze, maar na tien jaar blijkt het meer potentie te hebben dan ik had durven dromen. Dat komt, denk ik, doordat het uniek is dat we content met voetballers maken, maar het niet over voetbal gaat. Het gaat over de mens achter de voetballer in een lifestyle-jasje." Dus, redeneert Blinker, verdient hij het wel om tot Bekendste Delftenaar verkozen te worden. "Want ik vind het wel leuk dat het goed is gelukt om na m'n voetbalcarrière een andere carrière op te zetten. Verder zullen er ongetwijfeld Delftenaren zijn die bekend of succesvol zijn, maar waarvan ik niet weet dat het Delftenaren zijn."
Jacuqes Nieuwlaat vindt dat Aad Bezemer van Darts in Delft het verdient om eens de Bekendste Delftenaar te worden. "Hij is penningmeester van de dartsbond en als sinds de oprichting daarvan in het bestuur betrokken. Verder is hij zo bescheiden dat hij zichzelf niet naar voren schuift. Alleen dat is al genoeg reden om op hem te stemmen."

Stemmen?

Dit kan nog tot woensdag 30 december. Ga hiervoor naar de website
www.delftopzondag.nl, klik op de Bekendste Delftenaar en breng je stem uit.

 

!