De "harde kern" van False Perspective. Van links naar rechts: Liz, Nola en Ugne. (Foto: Koos Bommelé).
De "harde kern" van False Perspective. Van links naar rechts: Liz, Nola en Ugne. (Foto: Koos Bommelé). Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het Lijf: False Perspective

Algemeen Hemd van het lijf

False Perspective is een band van studenten aan de TU Delft. De tweede single is uitgebracht en op 22 september volgt de release van de eerste EP.

Waarom op het bankje bij de Hippolytusbuurt op de foto?
We studeren allemaal in Delft en dit leek ons wel een typische Delftse plek.

Wie zitten er in de band en hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Onze band bestaat uit zangeres Ugne, drumster Nola, gitariste Liz en basgitarist Kevin. We kennen elkaar van de uni en zijn geleidelijk als band bij elkaar gekomen.
Twee jaar geleden ontmoette Liz Nola, die op dat moment auditie ging doen bij een andere band. Liz, die een band wilde starten, wilde wel met Nola door als die auditie niets zou worden. Daarna is Ugne erbij gekomen.
Ugne en Liz traden op bij een akoestisch open podium bij X op de campus, dat werd gepresenteerd door Kevin. Na het optreden kwam hij ons vragen of we nog een bassist zochten. Toen is hij erbij gekomen. Ja, hij is het enige mannelijke bandlid, hij zag het blijkbaar zitten!

Wat voor soort muziek en teksten maken jullie?
Je zou het het best kunnen omschrijven als het midden tussen Indie pop en rock, met af en toe een jazz akkoord erdoorheen. De nummers vertellen persoonlijke verhalen over ingewikkelde relaties en vriendschappen, maar ook over grotere thema’s als verslavingen en oorlog.
Na het spelen van covers focussen we ons nu op onze eigen nummers. We schrijven de tekst samen of individueel en de partijen met z’n vieren, net zo lang tot iedereen het mooi vindt. Het voordeel daarbij is dat Liz thuis alle apparatuur daarvoor heeft, zodat we geen studio hoeven te huren en er zodoende de tijd voor kunnen nemen.
Op onze EP staan vijf nummers, waaronder de pas uitgebrachte single. Ze variëren van rustig singer/songwriter met begeleidende band tot het iets hardere soft-rock. We speelden op woensdag 30 augustus om 11.30 uur live bij Omroep Delft, dus terugluisteren mag!    

Voor welk publiek treden jullie op?
We zijn begonnen in de huiskamer van Liz bij Gluren bij de buren en hebben een aantal keer  bij X gespeeld. We hebben inmiddels genoeg materiaal om meer op te gaan treden. Bij concert bezoeken valt op dat niet al te grote optredens vaak vetter zijn omdat het publiek aandachtiger luistert. Maar als we in de Arena van iedereen de aandacht kunnen krijgen is dat natuurlijk geweldig!

Wat zouden jullie doen als jullie burgemeester van Delft waren?
De gemeente inzetten voor een uniek cultureel geluid uit Delft door Delft een eigen poppodium te geven!