Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het Lijf: Christella Krull

Algemeen Hemd van het lijf

Christella (23) is voorzitter van Virgiel Theater en bereidt zich voor op een groots toneelstuk in het AFAS Circustheater op 5 juni.

Waarom hier op de Oude Delft op de foto?
Hier is de sociëteit van de Delftse Katholieke Studentenvereniging Sanctus Virgilius gevestigd. Als commissie van Virgiel Theater organiseren we vanuit Virgiel een theaterstuk. Dat theaterstuk gaat uiteraard niet hier op de sociëteit plaatsvinden, maar als commissie komen we hier wel vaak samen en krijgen we hulp vanuit de vereniging.

Virgiel Theater, wat houdt dat in?
We zijn een theatergezelschap dat onderdeel is van de studentenvereniging. Virgiel Theater zet jaarlijks een theaterstuk neer. Leden spelen mee, maken kostuums en het decor, en er is ook een band. In de ‘normale jaren’ tonen we het eindresultaat altijd in Theater de Veste, maar omdat het nu een lustrumjaar is pakken we nog meer uit en staan we in het AFAS Circustheater. Dat gebeurt op maandag 5 juni, met 60 deelnemers.

Zijn dat allemaal leden van Virgiel?
Bijna alle deelnemers zijn studenten en hebben allemaal auditie gedaan. We hebben externe hulp van professionals zoals onze dirigent, regisseur, choreograaf en correpetitor. Sommige orkestleden zijn professionals, aangezien bepaalde instrumenten niet binnen Virgiel gespeeld werden.

Wat is jouw eigen functie?
Mijn functie binnen de theatercommissie is voorzitter, en ik houd mij bezig met de kostuums.  Ik speel zelf niet mee in het stuk, maar help wel mee met het maken van de kostuums van dit jaar. Mijn moeder heeft mij vroegen leren naaien. Dat vond ik altijd leuk om te doen, maar ik had er nooit echt een doel mee. Nu heb ik dat wel. Leuk om mijn werk uiteindelijk ook echt op het podium te zien staan!

Op welk toneelstuk bereiden jullie je momenteel voor?
Op ‘Young Frankenstein’. Het verhaal gaat over de kleinzoon van dr. Frankenstein. Hij gaat terug naar waar zijn overleden opa vandaan komt, waardoor hij meekrijgt waar zijn opa zich zoal mee bezighield.

Hoe zien die voorbereidingen eruit?
Wij zijn in de zomer begonnen met de commissie, en vervolgens zijn we op zoek gegaan naar deelnemers. In november zijn we begonnen met repeteren. Momenteel zijn we de puntjes op de i aan het zetten.

Hebben jullie al eerder op zo’n grootse locatie gespeeld?
Vijf jaar geleden, tijdens het vorige lustrumjaar, heeft Virgiel Theater Shrek in het Circustheater gespeeld. Dat was heel gaaf, dus we hopen nu op weer zo’n succes.

Voor wie is het stuk bedoeld?
Het stuk is in eerste instantie vóór studenten dóór studenten, maar ook andere mensen die affiniteit hebben met theater zijn welkom. Tickets zijn te koop via www.virgieltheater.nl.

Als burgemeester van Delft...
...zou ik culturele evenementen meer openstellen voor zowel burgers als studenten.