Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Hemd van het Lijf: Charles van Harling

Algemeen Hemd van het lijf

Charles is de man van de winacties in deze krant, maar staat ook regelmatig langs de rode loper. Als interviewer heeft hij in 30 jaar veel BN’ers ontmoet.

Waarom hier op de foto?
Na dertig jaar op een kinderopvang te hebben gewerkt, besloot ik vier jaar geleden een nieuwe uitdaging aan te gaan op het Herman Broerencollege. Hier werk ik nu met veel plezier als onderwijsassistent, waarbij ik leerlingen van 16 tot 20 jaar begeleid tijdens stages en af en toe lesgeef.

En dit combineer jij met showbizz?
Klopt, dat doe ik ook al bijna dertig jaar. Na als radiomaker te hebben gewerkt bij onder meer Den Haag FM, Veronica en 538, maakte ik bij Omroep Delft een kinderprogramma. Voor dit programma ging ik veel op pad, bijvoorbeeld naar K3 of Piet Piraat. Later kwamen er bezoekjes bij aan de rode loper bij premières, theater, musicals... Ik werd steeds meer die wereld ingetrokken. Daardoor ontstond mijn PR-bureau Het Kasteeltje. Ik maak ook veel reportages en vind het geweldig om te presenteren.

Wat spreekt jou hierin aan?
Je leert veel mensen kennen en komt op veel plekken, waardoor het vernieuwend blijft. Bovendien kan ik zowel in mijn werk op school als in de entertainmentwereld volledig mezelf zijn, ondanks dat die twee zo van elkaar verschillen.

Wat doe je het liefst binnen de entertainment?
Premières zijn leuk, maar ik maak bijvoorbeeld ook graag reportages over musea. Vooral de nieuwe interactieve musea zijn helemaal hot. Maar ik ben ook geïnteresseerd in historie, en Indonesië vanwege mijn roots. Ik ben nieuwsgierig en wil alles ontdekken. Dat is soms ook een valkuil, want ik vind alles leuk!

Wat zijn je hoogtepunten?
Wat ik heel spannend vond, was een reportage die ik maakte over Skyshark. Dat bootje duikt onderwater en springt met een rotvaart drie meter de lucht in. En bij Parkpop was ik de enige die Bob Geldof mocht spreken, wat menig journalist jaloers maakte. Ook het interview met Mr. Bean blijft mij altijd bij. En de Edison uitreiking staat altijd hoog op mijn lijstje. Maar mijn hoogtepunt van dit moment is dat ik tijdens een interview in beeld kom bij de Netflix docu van Suzan en Freek. 

En dan hebben we het nog niet over je winacties gehad!
Het aanbod is heel gevarieerd. Mensen willen graag dit soort activiteiten doen, maar het kost vaak veel geld. Ze vinden het fantastisch dat de acties er zijn, blijkt uit de aanmeldingen. Mijn telefoon blijft in het weekend bliepen!

Als burgemeester van Delft…
…zou ik zorgen dat er meer muziek naar Delft komt. Meer evenementjes zodat men hier blijft in plaats van naar Rotterdam of Den Haag gaat.