Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Hemd van het Lijf: Ian Rijnders

Algemeen Hemd van het lijf

Ian (23) organiseert vanuit We Art Creators samen met HAL015 het festival ‘Live aan de Kade’ bij het Kabeldistrict.

Waarom bij het Kabeldistrict op de foto?
Hier bij de festivaltent organiseren we Live aan de Kade. Het eerste multidisciplinaire kunstfestival van Delft.

Hoe gaat dit festival eruitzien?
De tent wordt onze muziek area, waar we opkomend talent zullen programmeren. Daarnaast hebben we een grote spoken word dubbeldekker, waar artiesten hun zegje kunnen doen. Ook hebben we een area waar beeldende kunst geprogrammeerd wordt. Drie kunstenaressen van de Kunstacademie exposeren hier leuke visuele werken die het terrein goed opfleuren. Als randprogrammering hebben we foodtrucks en als het lekker weer wordt staat er een waterslide en houden we een waterpistoolgevecht om af te koelen.

Hoe is dit idee ontstaan?
We kwamen erachter dat HAL015 programmering zocht voor in de zomer. We hebben ze vanuit We Art Creators benaderd en toen zijn we samen gaan kijken wat er nog ontbreekt in Delft. We hebben met ons eerdere spoken word event Lettersoep gemerkt dat dit behoorlijk populair was. We wilden dat evenement verder uitbouwen, en daarom hebben we er muziek en beeldende kunst bij gehaald.

Wat is We Art Creators?
We zijn eigenlijk drie beste vrienden met een passie voor kunst, muziek en poëzie. Ons doel is jonge kunstenaars een podium bieden. En dan maakt het niet uit of je beginnend bent of al iets meer ervaren. Wij geven je een plek om jouw talent te laten zien en te stralen.

Kun jij wat hoogtepunten van Live aan de Kade noemen?
We hebben Heath, een opkomende band uit Den Haag die psychedelische rock speelt. En Ekoa, een jongen uit Brazilië, mixt elektronische muziek met percussie. We hebben ook twee bandjes uit Delft. Crackling Leaves is een popachtige band en Ronny deCarlo is een funkachtige band.  Er is weinig plek voor Delftse makers om te spelen. Lokaal talent een podium geven vinden we daarom belangrijk.

Wat is de doelgroep?
Jong en oud, iedereen is welkom. De muzikale programmering is heel breed, van rock tot funk en van soul tot pop. Er is voor ieder wat wils. Tickets van 15 euro zijn te koop via www.hal015.nl/programma en www.weartscreators.com.

Als burgemeester van Delft…
...zou ik meer geld vrijmaken voor cultuur. Delft moet meer investeren in het culturele behoud en het stimuleren van talentontwikkeling. Een aantal grote spelers binnen Delft strijkt nu eigenlijk al het geld op. Voor kleine organisaties blijft er weinig over.