De vorige editie van lettersoep
De vorige editie van lettersoep

Jonge woordkunstenaars gezocht!

Algemeen

DELFT - We Art Creators & Cultuurhuis Delft zoeken woordkunstenaars voor ‘Taalenten’. De winnaar van deze talentenjacht krijgt een plek in de programmering op het spoken word evenement Lettersoep. 

‘Taalenten’ is een talentenjacht, georganiseerd door kunstcollectief We Art Creators en stichting Cultuurhuis Delft, waarbij zij op zoek gaan naar Delftse jongeren met een talent voor schrijven. Taaltovenaars die de pen als verlengstuk van hun arm gebruiken. Woordenaars die met hun verhaal de gevoelige snaar bij de luisteraar weten te raken. Op donderdag 15 december zullen de deelnemers hun talent laten zien aan een volle zaal en een jury. De woordkunstenaar die de jury het meest kan overtuigen van zijn of haar talent gaat naar huis met een fantastische prijs. 

Jong schrijftalent
De talentenjacht gaat op zoek naar jong schrijftalent. Iedereen tussen de 15 en 30 jaar, woonachtig in Delft en omgeving, met een passie voor poëzie, spoken word of een andere vorm van woordkunst mag zich inschrijven. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je als deelnemer hebt. Tijdens Taalenten is ieder jong talent van beginnend tot gevorderd welkom om mee te doen. Iedere deelnemer mag twee stukken voordragen aan het publiek en de jury. De stukken zijn zelfgeschreven teksten en mogen over alles gaan. Zolang het maar in enige vorm van woordkunst is gegoten. De jury, bestaande uit een professionele spoken word artiest en de organisatie van We Art Creators, bepaalt wie er op de avond de meeste indruk achter heeft gelaten en hen het meest heeft overtuigd van zijn of haar talent.

Prijs
De winnaar van Taalenten krijgt een plek op het spoken word evenement Lettersoep. Lettersoep is een culinair spoken word evenement waarbij zes jonge spoken word artiesten hun talent laten zien aan een volle zaal terwijl de bezoeker geniet van een heerlijk viergangenmenu. De winnaar van Taalenten mag optreden tijdens deze avond op 21 januari in brasserie Huszár in Delft en krijgt hiervoor een vergoeding van 100 euro.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.weartcreators.com/taalenten. Na inschrijving is een plek op het evenement gegarandeerd. Niet deelnemen als ‘Taalent’ maar wel komen kijken? Dat kan! Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers en vindt plaats in de aula van Abtswoude Bloeit!