Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Hemd van het Lijf: Laura van Drimmelen

Algemeen Hemd van het lijf

Dit weekend - 2 en 3 juli - bruist de Delftse binnenstad weer tijdens Knapsack Op de Gracht. Laura is mede-organisator van dit wereldse festival.

Waarom op de Oude Delft op de foto?
“Uitgesproken gasten zit hier, de communicatiestudio waar ik voor werk. Samen met anderen organiseren wij Knapsack Op de Gracht. Dit festival reist deze dagen door de Delftse grachten.”

Wat is Knapsack op de Gracht?
“Wie dit weekend de binnenstad bezoekt maakt als het ware een mini-wereldreis. Als bezoeker geniet je twee dagen lang gratis van tientallen acts. De acts varen door de grachten en reizen langs verschillende horecapleinen. Het varieert van pop tot ska en Franse chansons, muziek voor jong en oud.”

Hoe is dit festival ontstaan?
“Knapsack werd voorheen in de winter georganiseerd, waarbij bezoekers langs kroegen gingen waar allerlei artiesten optraden. Door corona kon het festival niet langer op die manier plaatsvinden. We dachten; wat nou als we de acts door de stad laten reizen op bootjes en op die manier tóch mensen op het terras -die anderhalve meter uit elkaar zitten- entertainen? Die ‘coronaversie’ is zo goed bevallen dat we het festival op die manier voortzetten.”

Wat kunnen we nu verwachten?
“Nu de coronaregels er niet meer zijn is er meer ruimte voor publiek, dus dit jaar kunnen nog meer mensen mee op wereldreis. Het leuke is dat we dit jaar ook straatbands hebben die muziek verzorgen op de pleinen. Zo kunnen we echt de gehele binnenstad erbij betrekken. Niet alles zit natuurlijk aan de grachten.”

En jullie vinden lokale samenwerkingen belangrijk?
“Zeker. Het is daarom ook heel tof dat partnerfestivals Popronde Delft, Delft Chamber Music Festival, Westerpop, Jazz Festival Delft en Gluren bij de Buren hun eigen acts op Knapsack programmeren.”

Welke acts mogen we niet missen als het aan jou ligt?
“De Kiloknallers vind ik supertof, een swingende straatband. L’Chaim maakt ook leuke muziek. En Kadogo, een Afrikaanse artiest die je het gevoel geeft dat je op vakantie bent.”

Hoe ziet het programma eruit?
“Op zaterdag starten we om 11.30 uur op de Molslaan en gaan we door tot 23.00 uur. Zondag starten de eerste acts op 11.30 en eindigt het festival om 18.00. Alle speeltijden en locaties staan op www.knapsackfestival.nl.”

Als burgemeester van Delft...
“...zou ik meer levendigheid in de stad brengen. Het mag van mij allemaal nog feestelijker, zodat zowel de bewoners als ondernemers en mensen van buiten de stad van het mooie Delft kunnen genieten.”