Logo delftopzondag.nl
Het festival wil bijdragen aan de regionale promotie van Delft en haar cultuur
Het festival wil bijdragen aan de regionale promotie van Delft en haar cultuur

Knapsack Festival maakt acts en locaties bekend

DELFT - Knapsack Weekend Delft Sessies, dat is de naam van de video variant van de tweede editie van het Delftse festival. Dit jaar kan de festivalbezoeker op reis met tien videoclips van tien lokale acts gefilmd op tien Delftse locaties. De eerste locaties en acts worden nu door de organisatie bekendgemaakt.

Eén van de doelen van de nieuwe festival variant is om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe mooi en bijzonder Delft is. Daarom worden de videoclips gefilmd op opvallende Delftse locaties. De eerste vijf locaties zijn inmiddels bekend: het Stadhuis, het Agnetapark, Landgoed Uylenburg, TU Bibliotheek en de Paardentram. De organisatie kiest voor een mix van historische, groene, architectonische, innovatieve en culturele Delftse locaties. Nick Keijzer: “We zijn blij met de gave locaties. Stiekem zijn de andere locaties ook al rond, maar we willen nog niet alles prijsgeven.”

Lokale acts
Ook doet programmeur van het festival, Daan van de Putte, een tipje van de sluier omtrent de geboekte acts. Binnen het programma van het wereldse festival wordt gekeken naar acts met verschillende culturele achtergronden en kunstvormen. Dit jaar schitteren in ieder geval een Keltische folkgroep, een gipsy band, een koorddanseres, een breakdance crew en een sketch artist op het festival. Wat dacht je van L’Chaim, House of Styles, Ruji en Circus Kabel?

Promotie
Alle tien de videoclips komen in het weekend van 19 en 20 september online. Het festival wil bijdragen aan de regionale promotie van Delft en haar cultuur. Ook wordt er op de achtergrond gewerkt aan een kleinschalig en zeer verrassend fysiek festival op zondag 20 september. Daarover maakt de organisatie later meer bekend. Hans Dunlop: “Het fysieke festival zal plaatsvinden in de binnenstad en krijgt natuurlijk een reizend en zeer opvallend karakter.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten