Het werk van Sonja Kamp
Het werk van Sonja Kamp

Nieuwe Artists in the Spotlight!

Algemeen

DELFT - De Kunstsuper is een eigenzinnige plek waar kunst toegankelijk wordt gemaakt voor een breder publiek. Je vindt er onder meer keramiek, schilderijen, sieraden, glaskunst, viltobjecten, fotografie en mixed media. Het merendeel van de objecten is uniek en handgemaakt.

Sonja Kamp en Diana Harteveld staan van 16 augustus tot en met 15 oktober met hun werk in de spotlight bij Kunstsuper Delft aan het Agathaplein.

Sonja Kamp 
Als twaalfjarig meisje wilde Sonja Kamp al naar de kunstacademie, maar zij werd ook geboeid door gebouwen en ruimtelijke composities en koos voor een studie Bouwkunde aan de TU Delft. De kunst bleef de rode draad, die zij naast het werk in de techniek weer oppakte. Nu is zij werkzaam als zelfstandig kunstenaar en gebruikt haar architectuur achtergrond in kunst, waarin geometrie en natuur een samenspel vormen. Zij werkt twee- en driedimensionaal, ze maakt schilderijen op doek, maar ook objecten van hout. Haar werkt kenmerkt zich door gewaagd, vrolijk kleurgebruik.

Diana Harteveld 
De passie van Diana Harteveld voor authentieke en artistieke keramische objecten is decennia geleden ontstaan in haar geboorteland Bulgarije. Na haar verhuizing naar Nederland ontwikkelde zij zich tot keramiste en sieradenkunstenaar. De laatste 6 jaar werkt Diana voornamelijk met porseleinklei - een kleisoort die vaak door de keramisten als moeilijk beschouwd wordt, maar wel een prachtig eindresultaat oplevert dat geen andere soort klei kan evenaren. Haar eigen verleden, de natuur en het stilleven in de kunst vormen de inspiratie voor haar werk. De esthetiek staat centraal in haar werk.

Iedereen is welkom om het werk te komen bekijken.