Son de Aqui maakte er een feestje van tijdens de vorige editie van Knapsack op de Gracht
Son de Aqui maakte er een feestje van tijdens de vorige editie van Knapsack op de Gracht Foto: Hans Dunlop

Knapsack Festival gaat de gracht weer op!

Algemeen

DELFT - Op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli klinkt er weer wereldse muziek over de Delftse grachten. Het Knapsack Festival organiseert dan namelijk wederom een bijzondere editie met ‘Knapsack Op de Gracht’. 

Tientallen acts varen door de binnenstad en trakteren het publiek op intieme en verrassende optredens. Van Afrikaanse percussie tot Spaanse flamenco. Van bluegrass tot ska, Franse chansons en Nederlandse pop. Knapsack Op de Gracht heeft een programmeur die de bezoeker wil meenemen op een muzikale wereldreis. Dat reisthema is overigens al sinds 2019 de rode draad van het gratis te bezoeken Delftse festival. Wat je dit jaar nog meer aan stromingen mag verwachten? Samba, Cajun blues, Americana, Gipsy en Cumba.

Verrassende formule
Het idee om met de wereldse acts over de grachten te varen en het publiek op de terrasboten op veel korte optredens te trakteren, ontstond in eerste instantie noodgedwongen in coronatijd. Het blijkt een opvallende, verrassende en succesvolle formule die ook op 2 en 3 juli van dit jaar weer wordt ingezet. “Natuurlijk varen de meeste acts weer per boot over de grachten, maar dit jaar zijn er ook een paar hele gave straatacts”, vertelt programmeur Jan Droog. Denk aan straattheater en straatmuzikanten. “Hopelijk wordt het lekker weer en kunnen we in Delft eindelijk weer van een goede festivalzomer genieten”, aldus medeorganisator Dennis Duijndam.

Eerste namen
Ben jij nieuwsgierig welke bands er allemaal op het festival spelen? De eerste namen zijn al bekend gemaakt door de organisatie op www.knapsackfestival.nl. Neem daar gerust alvast een kijkje. De grotendeels vrijwillige organisatie wordt ook dit jaar gesteund door Gemeente Delft, Ondernemersfonds Delft, Popunie en Fonds1818.