Afbeelding

Delvenaar in beeld: Marius Laros (80)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Mijn vrouw is binnen wat boodschappen aan het doen en wij wonen hier in de wijk. De bewoners noemen wij ook wel de buurtburgemeester. Dit is gekomen omdat ik het belangrijk vind dat de wijk netjes en onderhouden blijft. Vaak worden fietsen hier op plekken gezet waar ze niet horen daardoor kunnen mensen met een scootmobiel er niet langs. Terwijl er in de fietsenrekken, genoeg plek is! Ik spreek hen daar dan op aan. Soms krijg ik daar dan heftige reacties op en krijg ik allerlei ziektes naar mijn hoofd.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De Markt en de Beestenmarkt. De Markt is gewoon heel mooi en de Beestenmarkt heel gezellig. Ik kom daar dan ook graag, bij Kobus Kuch, voor een lekker wijntje. Afgelopen donderdag ook, wij zaten daar heerlijk tijdens Koningsdag.”

Wat zou u willen veranderen of toevoegen aan Delft?
“Wat ik niet begrijp, is dat de burgemeester een paar weken terug aangaf dat het goed gaat met de veiligheid in Delft en nu vraagt ze een paar miljoen om de veiligheid te verbeteren. Wat ik begrijp, want Delft kan nou eenmaal veiliger. Ik voel me zeker wel eens onveilig en ik hoor mijn leeftijdsgenoten ook. Het is al enkele keer gebeurd dat er ‘s nachts wordt aangebeld bij ons in het vijftigplus gebouw. De alleenstaande dames die hier wonen, zijn dan heel bang. Ook wordt er wel eens gerookt en gedronken in onze portiek, dat is gewoon geen prettig gevoel.”

Wie zou u graag een compliment willen geven?
“Mijn vrouw zou ik graag een compliment willen geven. We zijn al vijfenvijftig jaar samen.”