De Energieke Makelaar Van Daal Makelaardij: "Met voorjaar voor de boeg nu advies vragen omtrent succesvolle verkoop van je huis".
De Energieke Makelaar Van Daal Makelaardij: "Met voorjaar voor de boeg nu advies vragen omtrent succesvolle verkoop van je huis". Foto: Marianne Q Fotografie

Stap nu naar de makelaar voor advies succesvolle verkoop

Algemeen

DELFT – Van Daal Makelaardij is met haar vestiging in het centrum van Delft een begrip in de stad. Het kantoor heeft een royaal aanbod van bestaande woningen, nieuwbouw, bedrijfsmatig onroerend goed en is behalve als energieke verkoopmakelaar ook actief als aankoopmakelaar.

Goed om de makelaar te spreken over de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt. Jan-Paul van Daal geeft aan: ”De prijzen van koopwoningen waren in januari volgens de nieuwsberichten 1,5 procent hoger dan een maand eerder. Het was voor het eerst sinds juli dat er een lichte stijging was. Wij merkten ook op kantoor toenemende serieuze belangstelling voor veel huizen, maar zien wel dat de looptijd toeneemt en er in het algemeen minder gegadigden zijn. Overspannen toestanden zijn er veel minder op dit moment en dat biedt ook weer kansen.”

De cijfers
Vorige maand zijn 13.126 huizen van eigenaar verwisseld. Dat zijn 6,6 procent minder transacties dan een jaar eerder. Gemiddeld betaalden kopers 424.681 euro voor hun nieuwe woning, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.”
De prijs van huizen steeg sinds medio 2013 vrijwel continu. Op het hoogtepunt, in de zomer van 2022, waren de prijzen ongeveer dubbel zo hoog als in 2013. Sindsdien was juist sprake van een daling. Die daling lijkt nu, in ieder geval voor even, een halt toegeroepen.

De makelaar zegt: “ Je ziet dat wij in de huidige markt als aankoopmakelaar ook echt meerwaarde hebben en kopers goed kunnen adviseren om een goede aankoop te doen.” 

Nieuwbouw
Het verkoopteam van Van Daal Makelaardij verkoopt momenteel de appartementen in het fraaie, nog te realiseren gebouw De Hooghe Delft in Nieuw Delft. Er zijn afgelopen week toch weer vier appartementen verkocht. Er is nog een aantal van de 27 appartementen beschikbaar.
U kunt dit zien op de website van het project dehooghedelft.nl

Woning Waarde Weken
Om een goed beeld te krijgen van de waarde van je eigen huis kun je deze maand nog gebruik maken van de waardebepaling die Van Daal Makelaardij kosteloos aanbiedt tijdens de Woning Waarde Weken.
Als je verkoopplannen hebt bepalen we aan de hand van gerealiseerde prijzen in de buurt de realistische marktwaarde, maar ook als je nog geen plannen hebt om te gaan verkopen geven de makelaars van Van Daal informatie omtrent de huidige waarde.

Jan-Paul van Daal: “Veel gestelde vraag is op dit moment wat de juiste planning is voor een succesvolle verkoop. Met het voorjaar voor de boeg is het een goed moment om juist nu de mogelijkheden en de situatie op de woningmarkt te bespreken. Wij kunnen aangeven wat de verwachte looptijd is en wanneer je het beste kunt starten met de verkoop. In sommige gevallen starten we met het mooie weer in de komende maanden alvast met de voorbereidingen en kunnen we verderop in het jaar starten met de verkoop. Iedere situatie is weer anders en iedereen krijgt een persoonlijk advies”.

Contact
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33, Delft
www.vandaalmakelaardij.nl
Tel 015-2127300