Martin Reitsma is trots op dit collectief muzikanten na hun bruisende optreden (Foto: Ron van Varik)
Martin Reitsma is trots op dit collectief muzikanten na hun bruisende optreden (Foto: Ron van Varik)

RockBoulevard doet sterk optreden bij Podium aan Zee

Algemeen

Het muziekcollectief RockBoulevard werd op 29 januari 2022 opgericht door initiatiefnemer Martin Reitsma in Delft bij Hotel Hampshire Delft Centre. In zijn eenjarig bestaan speelde RockBoulevard onder meer met bekende Delftse muzikanten zoals Rob Kramer, Peter Chattelin en Ferry Lever.  Zaterdag 25 februari j.l. deed de band bij Podium aan Zee op Scheveningen een dijk van een optreden. 

Vanwege de Delftse oorsprong van het collectief kon een ode aan Delftse topbands niet uitblijven.  ’She Likes Weeds’ en ‘Joint House Blues’ van  de Tee Set en After Tea waren een feest van herkenning. De band maakte er een zinderende versies van. De zaal was goed bezet en genoot  voorts van een aantal hoogtepunten uit de Nederpop met hier en daar een uitstapje naar een nummer met buitenlandse oorsprong. ‘High Time He Went’ de grote hit van Renée was de sterke opener en kon rekenen op een enthousiast onthaal in zaal vol dansend publiek. 

‘Lost’ van Anouk zorgde voor ontroering in de zaal. Prachtig gezongen door leadzangeres Conchita met een sterke band in vorm. Er was een respectvol eerbetoon aan ter nagedachtenis aan zangeres Margriet Eshuijs via de songs ‘House for Sale’ en ‘Black Pearl’. Het publiek luisterde aandachtig en voelde oprechte emotie in de stem van Conchita. ‘Its Gone’ van The Motions kende een strakke beat en klonk catchy. ‘Saturday Night’ voerde je mee naar de hoogtijdagen van Herman Brood. Een ander hoogtepunt was ‘She Flies On Strange Wings’ van Golden Earring. Messcherpe gitaarsolo’s van Jelle Wunderink en Ronn van Etten, een stuwende ritmesectie met Hans Dijksterhuis op drums en Michel Bruijniks op bas, beklijvend toetsenwerk van Arjan Bruinsma, de heerlijk vibrerende sax van Hanneke Kolkman en oorstrelende zangpartijen door Ronn van Etten en Conchita. ‘Brother Booze’ van Harry Muskee ademde het pure bluesgevoel uit de tijd dat Muskee zijn dagen onder meer sleet in de kroeg, hij had mentale tegenslag en was in die tijd depressief. RockBoulevard wist die sfeer perfect te vangen in dit meeslepende nummer. Het instrumentale succesnummer Sylvia van Focus klonk sterk, met Ronn van Etten op sologitaar.  De zaal was een dansende massa op ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene. Ook nummers zoals ‘I’ts a Mans World’, ‘I’d Rather Go Blind’, ‘Venus’, ‘High Time He Went’ en ‘Little Green Bag’ zorgden voor veel bijval van het gemèleerde publiek. Multicolor van Son Mieux was de voortreffelijke toegift. RockBoulevard heeft met dit overtuigende optreden een prachtig visitekaartje afgegeven wat enkele podiumeigenaren er toe bracht om de band ook bij hen te vragen.