Een optreden van Lone (Foto: John Vis)
Een optreden van Lone (Foto: John Vis)

Lone doet op 20 mei een optreden bij Poppodium de Boerderij

Algemeen

Als bandleden van de legendarische progressieve Delftse rockband Alquin stonden  Ferdinand Bakker en  Michel van Dijk mede aan de basis van de ontwikkeling van de Nederlandse rockscene. Het (inter)nationale succes was groot door de  muzikale klasse van Alquin. Niet voor niets werd Alquin in 1977 gekozen tot beste band van Nederland. In latere jaren gingen Bakker en van Dijk muzikaal samenwerken binnen de formatie Lone. Op vrijdag 20 mei staan zij met hun live-band Lone op poppodium de Boerderij aan de Amerikaweg 145 in Zoetermeer. De avond zal in het teken staan van het werk dat de formatie Lone in de afgelopen jaren maakte en waarbij pers en publiek enthousiast reageerden op de kwaliteit van de albums en live-optredens. Dit optreden is mede ter ere van de vinyl release van hun 5e album waarbij ook werk van hun nieuwste album te horen zal zijn.

Door Martin Reitsma 

Bakker en van Dijk besloten in 2012 om na het internationale succes van Alquin met z’n tweëen opnieuw fraaie composities te creëren. Anno 2022 maken zij nog steeds nieuwe en verrassende composities. Lone-live bestaat uit de volgende muzikanten: Michel van Dijk, vocalen. Ferdinand Bakker op gitaar en viool. Kim Haworth op drums, Misha Kool op bas en Harry Hardholt op gitaar. Professionele muzikanten die in de loop van de afgelopen decennia ruimschoots hun muzikale sporen hebben verdiend. Op 18 februari j.l. verscheen hun nieuwe goed ontvangen album ‘No 5’. Met dit album wordt nog duidelijker dat de twee muzikanten gewoon een niet te stuiten drang hebben tot het creëren van nieuwe songs. Gaandeweg hebben ze als LONE hun eigen stijl gevonden die ze op het podium met verve laten horen.

LONE - ‘No5’ nu op vinyl en live op het podium
Het album ‘No5’ van LONE kreeg lovende recensies in de landelijke pers. Volgens De Telegraaf is het ‘een schitterende collectie on-Nederlandse bluesrock, vol leven, vol sfeer’ en muziekblad MusicMaker spreekt van ‘een vijfde voltreffer voor Lone’. Vanaf 13 mei is het vijfde album van Lone ook verkrijgbaar in een mooie vinyl uitvoering. Het opvallende hoesontwerp werd speciaal ontworpen door Jeroen van Erp, hoogleraar design aan de TU Delft en mede-oprichter van het gerenommeerde ontwerpbureau Fabrique.
De zaal gaat om 19.30 open. De aanvang van het concert is om 20.30. Kaarten via Ticket Sale á 25,50 of via de dagkassa á 26 euro.