Robert Jan Stips, Martin Reitsma en Rinus Gerritsen tijdens filmopnames voor een van hun popdocumentaires
Robert Jan Stips, Martin Reitsma en Rinus Gerritsen tijdens filmopnames voor een van hun popdocumentaires

Robert Jan Stips en Alquin in popdocumentaires van Martin Reitsma, John Meijer en Multivision

Algemeen

DELFT - Delft neemt ook op muzikaal vlak een prominente plek in Nederland in.  Onze stad mag wat trots zijn op haar muzikanten en bands. Zij hebben onze prinsenstad de afgelopen tientallen jaren ook op muzikaal vlak naam en faam bezorgd tot ver over onze landsgrenzen. Robert Jan Stips en Alquin hebben daar muzikaal flink aan bijgedragen.

Cineast John Meijer en cultuurjournalist Martin Reitsma hebben diverse filmspecials over Delftse muzikanten gemaakt, die goed zijn bekeken. Gerenommeerde popmagazines als OOR en Soundz hebben maar wat graag deze popdocumentaires van hen overgenomen op hun websites, zodat de belevenissen van onze topmuzikanten landelijk voor een groot publiek te zien zijn. Filmmaker John Meijer gaat zich thans met name richten op sportdocumentaires en Martin Reitsma gaat op filmvlak samenwerken met Hans Dijksterhuis van Multivision Productions dat professionele en betaalbare filmproducties - fotoreportages, audio - en muziekproducties maakt voor bedrijven en particulieren. Multivision bezit inmiddels veel tevreden klanten en Reitsma verheugt zich dan ook op deze nieuwe samenwerking. Hun eerste filmopname zal deze maand plaatsvinden als ze de band Supersister met Delftenaar Robert Jan Stips en Rinus Gerritsen op film gaan interviewen. Supersister is aan een tournee begonnen waar thans ook de oud Golden Earring bassist deel vanuit maakt.

Filmpremière van de popdocumentaire over Alquin zal in Delft plaatsvinden
Martin Reitsma en cineast en oud-muzikant Meijer zijn het afgelopen jaar in de muzikale geschiedenis van de Delftse rockgroup Alquin gedoken en hebben met prominente Alquinleden zoals Ferdinand Bakker, Michel van Dijk, Ron Ottenhof, Paul Westrate en Dick Franssen herinneringen opgehaald aan hun groep. Alquin bezat een volstrekt eigen identiteit met muzikanten die de popmuziek in Nederland naar een nieuw en hoger elan heeft getild met albums en optredens om van te watertanden. Rogier Camijn - directeur van het muzikale Hampshire Hotel Delft Centre - zal begin volgende maand gastheer zijn voor de première van de popdocumentaire over Alquin. Veel prominente muzikanten zullen daarbij aanwezig zijn.

Sunday Sounds in Hampshire Hotel Delft Centre
In samenwerking met Delft op Zondag vinden er de komende tijd ook weer gratis toegankelijke concerten plaats in dit muzikale hotel waar service en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Kom op zondag 17 oktober genieten van de semi akoestische live muziek van Source en geniet van hun Rock covers. Aanvang is 15.30 uur en gratis toegang met corona-app, conform de regelgeving.