De band RockBoulevard Project met management in Hotel Hampshire Delft Centre. (Foto: Koos Bommelé)
De band RockBoulevard Project met management in Hotel Hampshire Delft Centre. (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

The Best of Symphonic Rock met het RockBoulevard Project heeft een Delfts tintje!

Algemeen

Delft heeft in de afgelopen decennia veel bekende muzikanten en bands voortgebracht.  Een drietal bekende Delftse muzikanten zijn thans verenigd in het RockBoulevard Project dat op zaterdag 19 november bij podium aan Zee op Scheveningen een ode zal brengen aan bands en repertoire uit de muzikale schatkamer van de Symphonic Rock. 
Evenementenorganisator en muziekjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw is vanuit de Boulevard of Music de initiatiefnemer van dit project. Hij werkt hierin samen met de organisatie van Podium aan Zee Scheveningen.De band kwam onlangs bij het muzikale hotel Hampshire Delft Centre samen om de plannen door te spreken, een repetitieschema op te stellen en het samenstellen van een aansprekende setlist. 

Delftse muzikanten
Gitarist Ferry Lever scoorde ooit grote internationale hits met zijn Delftse band Tee Set, in Amerika haalde het nummer Ma Belle Amie zelfs een verdienstelijke vijfde plek in de befaamde Billboard top 100. Ferry speelde ook jarenlang in die andere Delftse band After Tea.  Ook drummer Rob Kramer is zo´n bekende muzikant uit onze prinsenstad, hij heeft een eigen muziekschool in Delft en gaf ruim 25 jaar drumles bij de drumschool van Cesar Zuiderwijk.  Ook Peter Chattelin komt uit Delft. Hij is de oprichter van de befaamde Pink Floyd Tribute Band,  het Pink Project. Met dit project verwierf hij naam en faam. Hij heeft mooie herinneringen aan hun optreden samen met topgitarist Jan Akkerman op de Delftse markt waar meer dan tienduizend mensen op afkwamen. Hij vertelt: “ Met Pink Project heb ik een goede en solide reputatie opgebouwd op het gebied van het innoveren en perfectioneren van de iconische Pink Floyd Sound, daarmee werden wij door kenners en criticasters wereldwijd gezien als een van de beste tributebands. We zorgen nu ook met het RockBoulevard Project voor een overweldigende podiumact en pareltjes uit de symfonische rock bij Podium aan Zee. Deze drie muzikanten uit onze stad repeteren met hun medebandleden momenteel intensief om op 19 november a.s. een dijk van een optreden neer te zetten bij Podium aan Zee.

Hommage aan de Symphonic Rock
Deze avond zullen er monumentale nummers uit de Symphonic Rock te horen zijn waarbij het repertoire van Pink Floyd prominent vertegenwoordigt zal zijn.
Naast het werk van Pink Floyd zal er ook muzikaal werk van andere bekende symfonische rockbands te horen zijn. De avond wordt een ware hommage aan dit muziekgenre.

Kom luisteren naar het beste uit de Symphonic Rock en geniet van nummers zoals ‘Comfortably Numb’, ‘Another Brick In the Wall’, ‘Wish You Were Here’, ‘Shine On You Crazy Diamond’, ‘Money’, ‘Alone’, ‘Space Oddity’, ‘Old and Wise’ en vele andere hoogtepunten uit de symfonische pop- en rockmuziek.

Reitsma vertelt: “ik ben content met dit collectief met gitarist Ferry Lever die faam maakte in de band van Rob de Nijs, Voorts speelde hij in topbands als Tee Set, After Tea en Kadanz. Jaco de Jong is ook al zo’n goede gitarist die bij InFloyd speelde, een top Pink Floyd Tribute Band. Tom Spaapen speelde eerder toetsen bij het Pink Project, tegenwoordig is hij muziekdocent. Rob Kramer is ook al zo´n goed muzikant, er is voorts zang van Lennart Koenraads, op bas Margreet Karsemeijer.  David Stam speelt saxofoon deze avond.  Zij hebben allen al een uitgebreide ervaring met het spelen van Pink Floyd repertoire. We hebben de toegangsprijs ook met opzet laag gehouden om het laagdrempelig te houden. Voorts hebben we uitstekende muzikanten en vocalisten zoals Cora Berendse, Kerstin Heringa, Henk en Karin Meerbeek in ons collectief die inmiddels ook al voortvarend repeteren binnen een akoestische set, ook Lennart Koenraads sluit daarbij aan met zang en op Cajon.  

Kom op zaterdagavond 19 november vanf 20.30 uur genieten van tijdloze muzikale meesterwerken van diverse Symfonische rockbands, uitgevoerd door een sterk muziekcollectief en laat je meevoeren op de epische, psychedelische en symfonische rockklanken waarbij melancholie en nostalgie strijden om voorrang.
Info via www. Podiumaanzee.nl
Kaartverkoop: https://podiumaanzee.nl/event/boulevard-of-music-the-best-of-symphonic-rock-live
Adres Keizerstraat 58, 2584 BK Den Haag